Vehicule blindate cumpărate din Marea Britanie de un soldat ucrainean. Au fost donate armatei pentru a fi folosite în războiul cu Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vehiculele blindate Pinzgauer au fost donate armatei ucrainiene                 Foto: twitter.com/UAWeapons
Vehiculele blindate Pinzgauer au fost donate armatei ucrainiene                 Foto: twitter.com/UAWeapons

Un soldat ucrainean a cumpărat de la o companie privată din Marea Britanie vehicule blindate de patrulare Pinzgauer 718 6x6, pe care le-a donat, apoi, forţelor armate ucrainene.

Administratorii contului „Ukraine Weapons Tracker“, de pe Twiter, care monitorizează armamentul folosit în războiul din Ucraina, au prezentat imagini cu vehiculele donate Forţelor de Apărare Teritorială, armata de voluntari care s-au înrolat pentru apărarea ţării.

Conform Hotnews, vehiculele blindate Pinzgauer 718 sunt numite oficial 6×6 Vector PPV (Protected Patrol Vehicle). Blindatele Pinzgauer 718 sunt vehicule multirol ce pot fi folosite pentru misiuni de patrulare sau recunoaştere. Modelul 718 este o versiune blindată a vehiculelor Pinzgauer, care sunt produse de către BAE Systems, cea mai mare companie europeană din industria apărării.

Ca urmare a blindajului său, vehiculul beneficiază de protecţia maximă disponibilă pentru un vehicul din această clasă şi beneficiază, de asemenea, de un dispozitiv de bruiaj pentru a contracara dispozitivele explozive controlate prin radio.

Pinzgauer poate transporta până la 4 soldaţi complet echipaţi, având o capacitate maximă de 1.600 de kilograme.

Vă recomandăm să citiţi

Summitul Americilor va adopta cinci documente, inclusiv despre migraţie şi pandemie

Agnès Martin-Lugand, scriitoare: „Nu rămân aceeaşi după ce termin un roman. M-am maturizat datorită personajelor mele“ INTERVIU

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite