Ungaria va prelua președinția Consiliului UE: „Make Europe great again”

0
Publicat:

Ungaria va prelua de luni, 1 iulie, președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, sub sloganul „Make Europe great again/ Să-i redăm Europei măreția”. Sursă de inspirație a fost sloganul „Make America great again”, care a fost folosit de Donald Trump în timpul campaniei din anul 2016.

Viktor Orban
Budapesta va deține șefia Consiliului UE între 1 iulie și 31 decembrie. Foto: shutterstock (Arhivă)

Ministrul ungar al Afacerilor Europene, Janos Boka, a susținut marți în cadrul unei conferințe de presă organizată în Varkert Bazar din Budapesta că sloganul indică faptul că „suntem mai puternici împreună decât separat”

Budapesta va deține șefia Consiliului UE între 1 iulie și 31 decembrie. Janos Boka a mai spus și că ă preşedinţia ungară vrea să servească pacea şi securitatea în Europa, conform Agerpres. 

Europa trece printr-o situaţie excepţională, cu probleme precum un război în vecinătate sau imigraţia”, a transmis Boka, asigurând că preşedinţia Ungariei va fi „un mediator onest”. 

Preşedinţia Ungariei va căuta soluţii reale la problemele reale ale Europei", a mai adăugat el, precizând că Ungaria „nu promite miracole, dar aduce o şansă de schimbare şi progres". 

Guvernul ungar a ales șapte puncte importante pentru președinția Consiliului UE: îmbunătățirea competitivității, apărării comune și apărării frontierelor externe, dar și avansarea extinderii și stimularea politicilor de coeziune, agricultura și abordarea problemelor demografice. 

De asemenea, Boka a declarat că în lunile următoare speră că se vor înregistra progrese privind funcționarea spațiului Schengen și lupta împotriva antisemitismului. 

Budapesta intenționează să încurajeze dialogurile referitoare la învățământul superior sau protecția patrimoniului cultural. 

Logo-ul președinției ungare are la bază cubul lui Rubik, o invenție a lui Erno Rubik, care în acest an împlinește 50 de ani de la crearea sa, în anul 1974. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite