Minciunile premierului Viktor Orban: Ungaria este în prezent singura țară din UE ai cărei cetățeni mor în războiul din Ucraina

0
Publicat:

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că țara sa este singura din UE „ai cărei cetățeni mor în războiul din Ucraina”. El a făcut această afirmație într-un interviu acordat ziarului italian Il Giornale.

Viktor Orban FOTO EPA EFE (2) jpg

Dacă vom permite Ucrainei să lovească Rusia cu arme furnizate și de Italia, acest lucru va avea consecințe sub forma unei reacții puternice a Rusiei, iar riscul unei intervenții NATO va fi la un pas”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, în Ucraina există cetățeni maghiari din minoritatea maghiară care luptă de partea armatei ucrainene și care mor în război.

Politicianul a subliniat că Ungaria ar fi „singura țară din Uniunea Europeană ai cărei cetățeni mor în Ucraina”.

Războiul a fost declanșat de Rusia, nu există nicio îndoială, dar trebuie să ne întrebăm cum să acționăm. Ne aflăm la o răscruce de drumuri: fie să izolăm conflictul și să găsim o cale diplomatică, fie să ne adâncim în război", a adăugat el.

Anterior, premierul ungar Viktor Orban a declarat că temerile că Rusia ar ataca orice membru NATO sunt nefondate, adăugând că războiul din Ucraina, care durează de trei ani, a demonstrat limitele capacităților Rusiei.

Războiul din Ucraina domină campania din Ungaria pentru alegerile europarlamentare, iar premierul Viktor Orban acuză Bruxelles-ul că susține războiul.

Campania partidului Fidesz se axează pe acuzarea opoziției că sprijină războiul și că urmează ordinele venite de la Bruxelles. Despre instituția europeană se afirmă că dorește să prelungească conflictul armat dintre Ucraina și Rusia și să implice Ungaria în război.

Premierul Viktor Orban a declarat recent la radioul public Kossuth că ceea ce se întâmplă în prezent la Bruxelles și Washington pare a fi o pregătire pentru un eventual conflict armat direct. El a sugerat că aceste acțiuni ar putea fi considerate pregătiri pentru implicarea Europei în război.

Ceea ce se întâmplă astăzi la Bruxelles şi Washington este un tip de pregătire a atmosferei pentru un eventual conflict armat direct. Am putea spune că este pregătirea pentru intrarea Europei în război”, a declarat Orban.

În opinia lui Viktor Orban, Europa trebuie să fie oprită să se îndrepte rapid spre război și spre propria distrugere.

„Europa trebuie împiedicată să se îndrepte rapid spre război, spre propria sa distrugere. Europa se pregăteşte astăzi de război, cu anunţuri zilnice despre inaugurarea unui nou tronson de drum către iad”, a adăugat el.

El a ținut să puncteze că nu dorește ca ungurii să moară în războiul din Ucraina. Din acest motiv, premierul a spus categoric că nu va participa la război.

Vrem să vărsăm sânge maghiar pentru Ucraina? Nu! Nu vom merge la război, nu vom muri pentru altcineva pe pământ străin. Misiunea noastră este să rămânem în afara războiului şi să păstrăm Ungaria ca o insulă a păcii”, a adăugat şeful executivului ungar.

În acest sens, Orban consideră că partidele de dreapta de pe ambele maluri ale Atlanticului ar putea juca un rol important în punerea capătului războiului Rusiei în Ucraina, conform informațiilor dpa.

Premierul ungar își imaginează o „coaliție de pace transatlantică”, având ca lideri dreapta europeană și pe Donald Trump, în cazul în care magnatul american câștigă alegerile prezidențiale din SUA din noiembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite