Viktor Orban: Ungaria „a tras frâna de urgență și a coborât din acest tren pro-război”. A respins planurile NATO pentru baze militare în Europa

0
Publicat:

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că NATO planifică să construiască trei mari baze militare în Europa pentru a coordona livrarea de arme către Ucraina.

Ungaria rămâne fermă în fața planurilor NATO de baze militare în Europa - FOTO EPA EFE
Ungaria rămâne fermă în fața planurilor NATO de baze militare în Europa - FOTO EPA EFE

Conform declarațiilor liderului ungar, Rusia va percepe noile baze militare NATO drept o amenințare directă și posibile ținte militare. Acesta a subliniat că Alianța „vrea să înființeze în Ucraina o așa-zisă misiune NATO. Ceea ce înseamnă că NATO își va asuma coordonarea transferului de arme către Ucraina. Pentru livrarea de arme Ucrainei vor construi pe teritoriul NATO, în Polonia, Slovacia și România, trei mari baze militare”, relatează Rador Radio România, potrivit G4Media. 

Ungaria va rămâne în afara acestei inițiative, a declarat Orban, insistând că „din cauza faptului că ne aflăm în apropierea zonei de conflict, trebuie să luăm măsuri pentru securitatea noastră”. 

Mai mult, Ungaria nu va permite desfășurarea pe teritoriul său a bazelor militare și nici nu va contribui la livrarea de arme, a subliniat Orban. „În regiunea noastră, trei țări merg direct către război. În timp ce polonezii și românii avansează repede, slovacii sunt mai rezervați. Noi ne vom menține cu fermitate în afara acestor planuri”, a spus Viktor Orban

Poziția Ungariei în această chestiune este că se comite o greșeală. Chiar dacă toți ceilalți 31 de membri ai NATO spun că suntem singuri în această problemă, vom continua să spunem că acest război este inutil și că situația nu poate fi rezolvată pe câmpul de luptă”, a adăugat el. 

Ungaria „a tras frâna de urgență și a coborât din acest tren pro-război”.

„Acest tren poate fi oprit. Rezultatele alegerilor pentru Parlamentul European sunt o ocazie clară pentru a împiedica acest tren să prindă viteză”, a mai spus Viktor Orban. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite