Ungaria: Opoziţia cere măsuri de protejare a Lacului Balaton de „coloniştii Fidesz“ conduşi de premierul Viktor Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Balaton
Lacul Balaton

Opoziţia socialistă perseverează în iniţiativa sa de protejare a lacurilor naturale din Ungaria, inclusiv a Lacului Balaton, a declarat sâmbătă liderul Partidului Socialist Ungar (MSZP), Bertalan Tóth, transmite MTI.

Partidul a strâns peste 100.000 de semnături în sprijinul iniţiativei sale de a organiza un referendum pe această temă care are ca scop să pună capăt "colonizării de către (formaţiunea de guvernământ a premierului Viktor Orban) Fidesz a Lacului Balaton", a transmis Toth într-o înregistrare video postată pe pagina sa de Facebook.

Chiar dacă Comitetul Naţional Electoral (NVB) a respins ideea organizării unui referendum, aceasta nu-i va opri pe socialişti în a-şi continua campania, a spus el.

În înregistrarea video, Zoltan Gogos, fost parlamentar din partea MSZP, a declarat că socialiştii vor retrimite în parlament o versiune revizuită a legii din 2018 privind interzicerea vânzării zonelor de campare şi a plajelor publice care să includă prevederi referitoare la lacurile naturale şi a invitat alte partide de opoziţie să se alăture campaniei socialiştilor., notează MTI, preluată de agerpres.ro

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite