Ucraina: Bilanțul victimelor crește rapid, în urma distrugerii barajului Kahovka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabilii din ucraina au raportat sâmbătă 16  și 31 de persoane dispărute, în urma distrugerii barajului Kahovka de pe fluvial Nipru în cursul săptămânii trecute, notează AFP, conform Agerpres.

Barajul Kahovka FOTO: Profimedia
Barajul Kahovka FOTO: Profimedia

"Au murit 16 persoane: 14 în regiunea Herson şi două în regiunea Nikolaiev (Mikolaiv). 31 de persoane sunt în continuare date dispărute", a conform comunicatului Ministerului de Interne ucrainean.

La rândul său, Rusia a raportat o  creștere  la 29 a numărului persoanelor decedate în inundaţiile din zonele pe care le controlează în sudul Ucrainei, în urma distrugerii barajului.

"Din păcate, numărul morţilor a crescut la 29", a declarat responsabilul ocupaţiei ruse din regiunea Herson, Andrei Alekseienko.

Barajul de la hidrocentrala Kahovka, situat într-o zonă aflată sub controlul forțelor ruse în regiunea Herson, a fost distrus pe 6 iunie. Mai multe sute de kilometri pătraţi din aval au fost inundaţi, forţând evacuarea a mii de locuitori şi stârnind îngrijorări cu privire la un dezastru umanitar şi de mediu.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite