Rusia urmărește probabil să inunde punctele de trecere militare ucrainene, spune Ministerul Apărării din Marea Britanie

0

Forțele ruse încearcă probabil să atace baraje din Ucraina pentru a inunda punctele de trecere militare ucrainene pe fondul îngrijorărilor Rusiei cu privire la eșecurile de pe câmpul de luptă, spun serviciile de informații din Marea Britanie în cel mai recent raport privind situația frontului, potrivit The Guardian.

Foto Anadoly Agency / Getty Images (arhivă)
Foto Anadoly Agency / Getty Images (arhivă)

Ministerul Apărării a declarat în ultimul său briefing zilnic că loviturile „era puțin probabil să fi cauzat perturbări semnificative operațiunilor ucrainene din cauza distanței dintre barajele avariate și zonele de luptă”.

Potrivit acestuia, forțele ruse au lovit barajul Pechenihî de pe râul Siverski Doneţ cu rachete balistice sau arme similare miercuri și joi, după ce săptămâna precedentă au lovit un baraj de lângă Krivoi Rog, în centrul Ucrainei.

Forțele ucrainene avansează în aval de-a lungul ambelor râuri. Pe măsură ce comandanții ruși devin din ce în ce mai îngrijorați de eșecurile lor operaționale, probabil că încearcă să lovească ecluzele barajelor, pentru a inunda punctele de trecere militare ucrainene“

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite