Ucraina a primit obuzierul autopropulsat american Hawkeye

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucraina testează sistemul experimental de artilerie autopropulsată de fabricație americană Hawkeye de 105 mm în condiții de luptă. Până acum, acesta a fost testat doar de armata SUA, spune Mike Evans, directorul programului AM General, citat de RBC Ucraina.

Obuzierul autopropulsat Humvee 2-CT Hawkeye FOTO via X/J.Sʜᴀʀᴘ1436@ᴍsᴛᴅɴ.sᴏᴄɪᴀL
Obuzierul autopropulsat Humvee 2-CT Hawkeye FOTO via X/J.Sʜᴀʀᴘ1436@ᴍsᴛᴅɴ.sᴏᴄɪᴀL

Potrivit lui Evans, Ucraina a primit sistemul în aprilie anul acesta, iar la începutul lunii mai a fost testat pe câmpul de luptă. Testele au fost precedate de antrenamente vreme de două săptămâni și încă o săptămână de teste. Tunul Hawkeye este testat în Ucraina în condiții reale de luptă, cu anumite obiective.

Sistemul autopropulsat mobil Hawkeye 2-CT Mobile a fost produs în 2019 și este rezultatul cooperării dintre AM General și Mandus Group. În 2021, armata SUA a oferit un contract pentru producerea a două astfel de arme autopropulsate direct pentru testare.

Sistemul constă într-un Humvee echipat cu un tun M20 cu tehnologie SRT soft recul, care permite vehiculului să reziste la condițiile de tragere și să rămână fiabil după mai multe utilizări.

O altă caracteristică a vehiculului este sistemul digital modern de control al focului. Vehiculul poate fi desfășurat în doar 90 de secunde după oprire. Rata de tragere este de 8 focuri în primele trei minute. Raza maximă de acțiune a proiectilelor convenționale este de 11,6 km, iar raza maximă de acțiune a proiectilelor activ-reactive este de 19,5 km.

Recent, RBC-Ucraina a raportat că trupele ucrainene efectuează antrenamente cu obuziere autopropulsate AS90 de 155 mm, care pot distruge ținte rusești aflate la 45 km.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite