Trei morți în atacuri ruse la Herson. Patru morți într-un bombardament cu rachete ucrainene în regiunea Zaporojie VIDEO

0
Publicat:

Cel puţin trei persoane au fost ucise duminică în bombardamente ruse asupra unor cartiere rezidenţiale din oraşul ucrainean Herson (sud), au indicat autorităţile locale citate de AFP. 

Trei oameni au murit şi alţi şase au fost răniţi. Foto: Twitter
Trei oameni au murit şi alţi şase au fost răniţi. Foto: Twitter

  În acelaşi timp, autorităţile instalate de Moscova au afirmat că patru persoane au fost ucise şi cinci rănite de un atac ucrainean asupra unui pod de cale ferată, în municipalitatea Melitopol din regiunea Zaporojie, au consemnat AFP, EFE şi Reuters.

 „Artileria inamică a lovit zone rezidenţiale din oraş", a transmis pe reţelele sociale administraţia din Herson, adăugând că au fost lovite un spital, o şcoală, o staţie de autobuz, o poştă, o bancă şi imobile de locuit. 

Spital din Herson. Foto Twitter/ Ukraine World
Spital din Herson. Foto Twitter/ Ukraine World

Trei oameni au murit şi alţi şase au fost răniţi, a adăugat sursa, scrie Agerpres.

La rândul său, liderul administraţiei proruse din Zaporojie, Evgheni Baliţki, a acuzat Ucraina că a comis „o lovitură cu lansatoare de rachete multiple Himars împotriva unui pod feroviar" aflat în lucru în momentul respectiv. Patru lucrători au fost ucişi şi cinci răniţi, a menţionat acesta.

 Rusia controlează partea de sud şi centru din Zaporojie, nu şi nordul, unde se află capitala regională. Potrivit responsabililor ruşi, atacul asupra podului a avut loc în apropierea oraşului Melitopol, aflat sub controlul forţelor ruse din martie anul trecut.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite