Rusia a lansat duminică noapte un nou atac cu rachete asupra Zaporojie

0
Publicat:

Rusia a lansat în cursul nopții un atac asupra orașului Zaporojie din sud-estul Ucrainei, rănind civili și distrugând infrastructura rezidențială, potrivit unor oficiali regionali.

Oleksandr Starukh, șeful administrației regionale de stat din Zaporojie, a declarat că Rusia a lansat un atac cu rachete asupra centrului regional într-o postare pe Telegram.

"Inamicul a lansat un atac cu rachete asupra centrului regional și a suburbiilor. Există distrugeri ale infrastructurii civile, rezidențiale și industriale. Au fost primite informații despre mai mulți răniți ușor. Toate serviciile relevante se află la fața locului", scrie theguardian.com.

Secretarul consiliului municipal din Zaporojie, Anatoli Kurtev, a confirmat că trei persoane au fost transportate la spital.

"Rușii au tras din nou asupra orașului nostru. În urma atacului de noapte, oamenii au fost răniți. Există case avariate. Trei persoane au fost transportate la spitale. Printre acestea se află doi copii de nouă și 15 ani".

Kirilo Timoșenko, adjunctul șefului biroului președintelui Ucrainei, a oferit mai multe detalii despre un atac din Zaporojie într-o postare pe Telegram. El scrie: "Nu am avut nici o problemă: Ocupanții au lansat un atac cu rachete asupra centrului regional. Racheta a lovit lângă o clădire cu cinci etaje. Cinci persoane, inclusiv 2 copii de 9 și 15 ani, au fost rănite de fragmente de sticlă. Copiii au fost spitalizați. În clădirea în sine, ferestrele au fost sparte, structurile de susținere nu au fost afectate".

Racheta a lovit teritoriul unei întreprinderi. La fața locului a izbucnit un incendiu. Nu există informații despre victime. Salvatorii lucrează la fața locului.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite