Times: Sistemul antidronă ineficient crește riscul unui atac terorist la Jocurile Olimpice

0
Publicat:

Sistemul franțuzesc Parade confundă adesea ventilatoarele de aer condiționat cu UAV-uri și detectează dronele doar la o distanță de până la 800 m.

Dronă. Foto: Profimedia
Dronă. Foto: Profimedia

Sistemul de detectare și neutralizare a dronelor Parade din Franța, care va fi folosit la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, este capabil să detecteze doar una din trei drone în zone urbane dense, crescând riscul unui atac terorist bazat pe drone, a scris ziarul britanic The Times, citând experți.

În opinia lor, Parade, dezvoltat de Thales la un cost de 350 de milioane de euro, este departe de a fi considerat un sistem „superior”. Potrivit unui expert familiarizat cu testele sale, Parade confundă adesea ventilatoarele de aer condiționat cu drone și detectează drone doar la o distanță de până la 800 m. În același timp, se observă că acesta este doar unul dintre sistemele care vor fi utilizate pentru a asigura siguranța în timpul Jocurilor Olimpice. De asemenea, vor fi utilizate sisteme electronice britanice de bruiaj.

Ziarul a amintit că Parade a fost deja folosit în scopuri de securitate în timpul Cupei Mondiale de Rugby, care a avut loc în Franța în toamna anului 2023. Atunci sistemul a detectat 55 de cazuri de utilizare a dronelor, ai căror operatori nu aveau permisiunea de a le opera. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite