Stick-ul de memorie furat luni nu conţinea informaţii despre securitatea JO de la Paris

0
Publicat:

Stick-ul de memorie care se afla în geanta unui inginer al primăriei din Paris, furată luni dintr-o gară, nu conţinea note despre "dispozitive de securitate sensibile" din timpul Jocurilor Olimpice, a anunţat miercuri parchetul din capitala Franţei.

Stick-ul nu continea informații ”strategice” FOTO: Arhivă
Stick-ul nu continea informații ”strategice” FOTO: Arhivă

Deplângând "publicarea pripită" a unor informaţii în presa de marţi, parchetul a confirmat pentru AFP că un inginer de la primăria Parisului "şi-a pierdut geanta la Gare du Nord pe 26 februarie, la sfârşitul zilei", scrie Agerpres.

"O anchetă pentru furtul în transportul public a fost încredinţată Securităţii Reţelei de Transport", a adăugat parchetul.

Acest inginer "a avut grijă să sublinieze că geanta lui conţinea o cheie USB profesională", "este important să precizăm, totuşi, că această cheie conţinea doar note referitoare la traficul din Paris în timpul Jocurilor Olimpice, şi nu pe dispozitive de securitate sensibile", a subliniat justiţia.

Echipamentul informatic furat "conţinea note de uz intern, referitoare la munca sa la misiunea informatică a departamentului de drumuri şi călătorii", a detaliat miercuri primăria Parisului într-un comunicat.

Pentru a preveni o intruziune în sistemul său informatic, primăria a efectuat "toate resetările necesare".

Marţi seară, o sursă din poliţie a indicat că o geantă care conţinea un laptop şi două stick-uri de memorie cu informaţii sensibile despre planurile de securitate de la JO 2024 a fost furată luni seara dintr-un tren.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite