Ţiganca din Grecia la care a fost găsită o fetiţă blondă susţine că mama biologică a copilului ar fi româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia romă în grija căreia a fost găsită o fetiţă blondă în vârstă de patru ani, în Grecia, susţine că aceasta i-a fost încredinţată în urma cu doi ani de o româncă, scrie „Daily Mirror“.

Femeia a declarat, vineri, din închisoare, că o româncă i-a încredinţat fetiţa ca să aibă grijă de ea în timp ce îşi face cumpărăturile şi că aceasta nu s-a mai întors.

„Nu i-am făcut niciun rău. O iubim şi ea ne iubeşte pe noi ... i-am oferit tot ce am putut, aşa cum am făcut pentru ceilalţi copii ai noştri“, a declarat ea.


Femeia în vârstă de 40 de ani şi un bărbat în vârstă de 39 de ani au fost acuzaţi de răpire de poliţia greacă şi se află în arest preventiv. Fetiţa, care se numeşte Maria, a fost găsită alături de alţi 13 copii într-o tabără de romi din Farsala, miercuri. Ea nu seamănă deloc cu cuplul grec şi testele ADN au confirmat că nu se înrudesc.

Ofiţerul de poliţie Vasilis Halatsis de teme că cei doi romi greci sunt implicaţi în activităţi de obţinere ilegală de beneficii sociale. Mama a fost acuzată şi de încasare ilegală de ajutoare pentru copii şi falsificarea documentelor de identitate şi a certificatelor de naştere. Trăsăturile fetiţei sugerează că aceasta ar proveni din estul sau nordul Europei, deşi vorbeşte limba romani.

Avpcaţii cuălului de romi susţin că fetiţa a fost încredinţată cuplului de romi de către mama sa biologică, care nu avea posibilitatea să-şi crească fiica.


„Este vorba de o femeie care nu putea creşte acest copil şi care, prin intermediul unei terţe persoane, l-a încredinţat cuplului în 2009, cu puţin timp după naştere“, a afirmat Marietta Palavra.

„Nu a avut loc nicio răpire, niciun furt, niciun trafic (de fiinţe umane). Ei (romii) nu au cumpărat copilul“, a declarat Konstantinos Katsavos, un alt avocat al cuplului de romi.

În prezent, autorităţile din Grecia o caută pe mama biologică a fetiţei pentru a confirma versiunea acestei familii de romi.
Avocaţii speră că până luni, când cuplul de romi urmează să compară în faţa instanţei de la Larisa (centru), vor fi găsite şi interogate rude ale acestui copil.

Fetiţa, în vârstă de patru ani, a fost găsită miercuri într-o tabără de romi, în oraşul Farsala (centru). Ea a fost spitalizată în vederea efectuării unor examene medicale, a declarat pentru AFP Kostas Giannopoulos, preşedintele organizaţiei de caritate "Zâmbet de copil", unde a fost plasată fetiţa.

Potrivit poliţiei, cei doi parteneri, o femeie în vârstă de 39 de ani şi un bărbat în vârstă de 40 de ani, nu au aceeaşi versiune cu privire la modul în care au găsit fetiţa. Iniţial ei au spus că mama biologică a fetiţei era din Bulgaria. Poliţia a iniţiat anchetă pentru „răpire de minori“.
 
Fetiţa neidentificată, descoperită de poliţie într-o tabără de romi din Grecia, a fost încredinţată cuplului de romi de către mama sa biologică, care nu avea posibilitatea să-şi crească fiica, au declarat sâmbătă avocaţii acestui cuplu, citaţi de AFP.

"Este vorba de o femeie care nu putea creşte acest copil şi care, prin intermediul unei terţe persoane, l-a încredinţat cuplului în 2009, cu puţin timp după naştere", a afirmat Marietta Palavra.

"Nu a avut loc nicio răpire, niciun furt, niciun trafic (de fiinţe umane). Ei (romii) nu au cumpărat copilul", a declarat Konstantinos Katsavos, un alt avocat al cuplului de romi.

În prezent, autorităţile din Grecia o caută pe mama biologică a fetiţei pentru a confirma versiunea acestei familii de romi. Avocaţii speră că până luni, când cuplul de romi urmează să compară în faţa instanţei de la Larisa (centru), vor fi găsite şi interogate rude ale acestui copil.

Fetiţa, în vârstă de patru ani, a fost găsită miercuri într-o tabără de romi, în oraşul Farsala (centru). Ea a fost spitalizată în vederea efectuării unor examene medicale, a declarat pentru AFP Kostas Giannopoulos, preşedintele organizaţiei de caritate "Zâmbet de copil", unde a fost plasată fetiţa.

Potrivit poliţiei, cei doi parteneri, o femeie în vârstă de 39 de ani şi un bărbat în vârstă de 40 de ani, nu au aceeaşi versiune cu privire la modul în care au găsit fetiţa. Poliţia a iniţiat anchetă pentru "răpire de minori".

Mai multe despre cazul fetiţei blonde dintr-o tabără de romi:

Poliţia elenă investighează originea unei fetiţe blonde dintr-o tabără de romi

Poliţia din Grecia încearcă să identifice originea unei fetiţe blonde găsite săptămâna acesta într-o tabără cu romi, informează BBC

Fetiţa blondă neindentificată ar fi putut fi încredinţată de mama sa biologică celor două persoane acuzate de răpire

Fetiţa blondă neidentificată, descoperită de poliţia din Grecia într-o tabără de romi, a fost încredinţată cuplului de romi care susţin că au custodia fetiţei de către mama sa biologică, persoană care nu avea posibilitatea să-şi crească fiica, au declarat sâmbătă avocaţii acestui cuplului acuzat de răpire de autorităţile elene, citaţi de AFP.

Misterul fetiţei blonde răpite de romii din Grecia. Sute de copii europeni, victimele reţelelor de crimă organizată

Cazul fetiţei blonde găsite într-o tabără de romi din Grecia, după un raid al poliţiei elene, a readus în atenţia publicului traficul de copii practicat de reţele de crimă organizată extinse pe tot teritoriul Uniunii Europene.

Răpirea „Mariei” atrage atenţia asupra reţelelor internaţionale de traficanţi de carne vie. Romii din România sunt bănuiţi a fi capii organizaţiilor

Descoperirea „Mariei”, fetiţa de patru ani despre care se crede că ar putea fi originară din partea de nord sau de est a Europei, dă speranţe mai multor familii ai căror copii au dispărut cu ani în urmă şi care bănuiesc că vinovaţi sunt traficanţii de carne vie de etnie romă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite