Fetiţa blondă neindentificată ar fi putut fi încredinţată de mama sa biologică celor două persoane acuzate de răpire, potrivit ultimelor informaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autorităţile speră să elucideze misterul care planează asupra cazului fetiţei blonde neidentificate. FOTO: Reuters
Autorităţile speră să elucideze misterul care planează asupra cazului fetiţei blonde neidentificate. FOTO: Reuters

Fetiţa blondă neidentificată, descoperită de poliţia din Grecia într-o tabără de romi, a fost încredinţată cuplului de romi care susţin că au custodia fetiţei de către mama sa biologică, persoană care nu avea posibilitatea să-şi crească fiica, au declarat sâmbătă avocaţii acestui cuplului acuzat de răpire de autorităţile elene, citaţi de AFP.

"Este vorba de o femeie care nu putea creşte acest copil şi care, prin intermediul unei alte persoane, l-a încredinţat cuplului în 2009, cu puţin timp după naştere", a afirmat unul din avocaţii cuplului acuzat, Marietta Palavra.

În prezent, autorităţile din Grecia o caută pe mama biologică a fetiţei pentru a confirma versiunea oferită până în prezent de cuplul pus sub acizaţie de răpire.

"Nu a avut loc nicio răpire, niciun furt, niciun trafic (de fiinţe umane). Ei (romii) nu au cumpărat copilul", a declarat Konstantinos Katsavos, un alt avocat al cuplului de romi.

Maria, o fetiţă blondă cu ochi albaştri, în vârstă de patru ani, a fost găsit miercuri în tabăra de lângă Farsala, în Grecia, alături de alţi 13 copii, despre care autorităţile cred că au fost răpiţi de romi.

Ea a fost spitalizată în vederea efectuării unor examene medicale, a declarat pentru AFP Kostas Giannopoulos, preşedintele organizaţiei de caritate "Zâmbet de copil", unde a fost plasată fetiţa.

Potrivit autorităţilor, cuplul format din o femeie în vârstă de 39 de ani şi un bărbat în vârstă de 40 de ani au oferit informaţii contradictorii privind provenienţa fetiţei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite