Țările din Europa de Est, pe primele locuri la numărul deceselor în accidente feroviare

0
Publicat:

Țările din Europa de Est sunt în continuare pe primele locuri când vine vorba de numărul deceselor în accidente feroviare, raportate la un milion de locuitori, arată datele publicate joi de Eurostat, cu toate că, la nivelul Uniunii Europene, Uniunea Europeană, cei care și-au pierdut viața în astfel de accidente s-a redus, în perioada cuprinsă între 2010 şi 2021, cu 45%. 

Multe accidente au loc la trecerile de nivel cu calea ferată FOTO dambovitapress.ro
Multe accidente au loc la trecerile de nivel cu calea ferată FOTO dambovitapress.ro

În timp ce media UE este de 1,5 decese în accidente feroviare la un milion de locuitori, şase state membre UE au avut în 2021 mai mult de trei decese la un milion de locuitori, în frunte cu Slovacia (5,7 decese la un milion de locuitori), Ungaria (4,9), Polonia (3,9) şi România (3,7), conform Agerpres.

La polul opus, cele mai mici rate de decese în accidente feroviare au fost înregistrate în Irlanda (0,2 decese la un milion de locuitori), Spania (0,3), Grecia şi Ţările de Jos (ambele cu 0,6). În total, nouă state membre au înregistrat în 2021 mai puţin de un deces în accidente feroviare la un milion de locuitori (Slovenia, Italia, Estonia, Franţa, Danemarca, Ţările de Jos, Grecia, Spania şi Irlanda).

70 de români au murit în accidente feroviare

Conform datelor Eurostat, un număr total de 683 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente feroviare în 2021, faţă de 1.245 de persoane în 2010 şi 687 în 2020. În România, 70 de persoane şi-au pierdut viaţa în accidente feroviare în 2021, în scădere faţă de 79 în 2020.

Datele Eurostat mai arată că cea mai răspândită cauză a deceselor în urma accidentelor feroviare o reprezintă persoanele care se află pe şinele de cale ferată, 441 de cazuri sau 65% din numărul total al persoanelor care şi-au pierdut viaţa în accidentele feroviare, urmată de accidentele la trecerile la nivel cu calea ferată cu 234 decese sau 34% din total.

Aceeaşi situaţie este valabilă şi în cazul României, unde 57 de persoane au decedat în accidente feroviare pentru că nu erau autorizate să fie pe şinele de cale ferată, iar 13 au decedat în urma unor accidente la trecerile la nivel cu calea ferată.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite