Soldatul ucrainean găsit decapitat a fost identificat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile ucrainene au identificat soldatul găsit decapitat, precum comandanţii ruşi presupuşi responsabili pentru această crimă comisă pe frontul din regiunea estică Doneţk, a anunţat miercuri procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin, relatează EFE, preluată de Agerpres.

Blindatul în care a fost descoperit soldatul decapitat FOTO Andri Kostin via X
Blindatul în care a fost descoperit soldatul decapitat FOTO Andri Kostin via X

Soldatul ucrainean a fost găsit marţi, cu capul separat de restul corpului, în interiorul unui blindat avariat al armatei ucrainene. Numele soldatului nu poate fi deocamdată dezvăluit din motive de procedură, a indicat procurorul.

„Se iau un set de măsuri pentru a verifica aceste informații", a declarat procurorul general referitor la posibilii autori din rândul trupelor ruse.

„Orice lider mondial care dă mâna cu (preşedintele rus Vladimir) Putin trebuie să ştie că strânge mâna unei persoane care tolerează asasinate barbare", a mai declarat procurorul general al Ucrainei.

„Am primit informaţii potrivit cărora şefii unităţilor forţelor de ocupaţie ruse din zona Volnovaha, din regiunea Doneţk, au ordonat să nu se ia prizonieri din rândul militarilor ucraineni", anunța marți biroul procurorului general ucrainean într-un comunicat pe Telegram.  

 În timp ce efectuau o recunoaștere aeriană la o poziție de luptă din regiunea Donețk, forțele ucrainene au observat un vehicul blindat avariat aparținând forțelor de apărare ucrainene. Capul separat de corp al unui apărător ucrainean a fost observat pe capota acestuia.

De la începutul războiului declanşat de Rusia în februarie 2022, ambele tabere s-au acuzat reciproc de execuţii ale unor soldaţi în timp ce aceştia se predau ori erau deja prizonieri, unele fiind înregistrate şi postat pe internet.

Într-un astfel de caz, Ucraina a acuzat în februarie Rusia că a executat la periferia oraşului Avdiivka opt prizonieri de război ucraineni şi a difuzat imagini filmate din dronă ce arată un soldat rus împuşcând într-o tranşee doi soldaţi ucraineni care nu-i opun rezistenţă.

La rândul ei, Rusia a acuzat armata ucraineană în noiembrie 2022 de execuţia sumară a 12 soldaţi ruşi după difuzarea unei înregistrări video în care se vede cum aceştia se predau în faţa trupelor ucrainene, iar apoi în imagini apar cadavrele acestor soldaţi cu feţele la pământ.

În martie 2023, un video ce părea să arate un soldat ucrainean prizonier, executat prin împuşcare după ce a strigat "glorie Ucrainei", a devenit viral.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite