Soldații ucraineni se antrenează într-o bază secretă din estul Angliei, instruiți de personal militar din mai multe țări

0
Publicat:

La doi ani după invazia Rusiei în Ucraina, soldații ucraineni sunt instruiți de forțele aliate într-o tabără special construit într-o locație secretă din estul Angliei.

Mai multe țări participă la instrucția soldaților ucraineni în Anglia
Mai multe țări participă la instrucția soldaților ucraineni în Anglia FOTO Profimedia

Operațiunea Interflex este numele de cod dat programului de instruire al Forțelor Armate Regale Britanice, care a fost creat pentru a dezvolta și pregăti recruții ucraineni să lupte împotriva rușilor, scrie BBC.

Voința de a câștiga a ucrainenilor se manifestă și este la fel de puternică ca întotdeauna”, spune colonelul James Thurston, comandantul britanic care conduce operațiunea.

Sergentul Biggs, 29 de ani, originar din Wellingborough, Northamptonshire, servește în Regimentul Royal Anglian, Batalionul 1. El lucrează alături de colegi săi din Australia pentru a instrui soldații ucraineni într-un sat construit special în locația secretă din Anglia.

Munca lor este practic să curețe satul - clădire cu clădire”, spune el. Cursul de instruire de cinci săptămâni este „cu siguranță dificil și rapid”, adaugă britanicul.

La baza respectivă, dar și la altele asemenea din Marea Britanie, lucrează personal militar din Canada, Noua Zeelandă, Australia, Norvegia, Finlanda, Danemarca, Suedia, Lituania și Țările de Jos.

Sergentul May este în Armata Britanică de 11 ani și conduce în prezent cursul de luptă al sergenților de pluton ca parte a Operațiunii Interflex. Originar din Newmarket, Suffolk, May a servit în Afganistan și de atunci instruiește personal militar din întreaga lume.

Ucrainenii, în câteva săptămâni, se vor întoarce în prima linie - deci orice putem face pentru a-i ajuta este binevenit”, spune sergentul May.

Colonelul James Thurston, comandantul operațiunii, spune: „Este o sarcină incredibil de satisfăcătoare și sunt cu adevărat onorat să fiu comandantul misiunii. Dar mai important este pentru Ucraina - și este important din mai multe motive - la nivel strategic, pentru că obiectivul lui Putin a fost să divizeze Vestul și să ne despartă.”

Ceea ce vedeți în Operațiunea Interflex sunt națiuni care s-au unit pentru a instrui Ucraina. Această unire arată că Putin a eșuat în acel obiectiv strategic”, crede Thurston.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite