Separatist pro-rus din Herson, după ce Ucraina a spart linia frontului: Nu intrați în panică VIDEO

0
0

Kirill Stremousov, șeful adjunct al autorității impuse de Rusia în Herson, a a spus într-o înregistrare video că „totul este sub control în direcția Herson”, confirmând totuși că forțele ucrainene au spart linia frontului.

 Ucraina a făcut progrese în regiunea Herson FOTO profimedia
Ucraina a făcut progrese în regiunea Herson FOTO profimedia

„Totul este sub control în direcția Herson”. (...) „Da, naziștii au străpuns [linia frontului]”. „Dar sistemul nostru defensiv funcționează”, a dat Stremousov, în înregistrarea video în care se vede în fundal podul strategic Antonovskiy, notează Hotnews.ro.

„Suntem în regiunea Herson. Puteți vedea podul Antonovskiy în spatele meu. Respingem inamicul”, a mai zis acesta.

„Nu intrați în panică, aici nu este Harkov, Lîman”, a  adăugat el.

Într-o altă declarație el a dădea asigurări că în ciuda rapoartelor că Ucraina a făcut unele progrese în zonă, „totul este sub control în direcția Nikolaiev”, conform The Guardian.

„Totul este sub control în direcția Nikolaiev, în ciuda încercărilor ukronazilor de a sparge apărarea. Naziștii au înaintat de-a lungul Niprului în direcția Dudchan și acolo au primit cadouri de la Forțele Aerospațiale Ruse. În acest moment situația este complet sub control”.

Într-o postare ulterioară, el spunea: „Suntem pe teren și continuăm să avem grijă de cetățenii Federației Ruse din regiunea Herson. Acum suntem Rusia și totul va fi bine”.

Forțele ucrainene ar fi realizat luni cea mai mare breșă din sudul țării, de la începutul războiului, străpungând frontul și avansând rapid de-a lungul râului Nipru și amenințând să încercuiască mii de soldați ruși, potrivit agenției Reuters.

Ucraina nu a confirmat oficial avansurile dar surse rusești au recunoscut că tancurile Kievului au înaintat zeci de kilometri de-a lungul malului vestic al râului, recucerind mai multe sate pe parcurs.

Spre exemplu Vladimir Saldo, șeful autorității impuse de Rusia, a spus la televiziunea de stat rusă, că ucrainenii au câștigat ceva teren în regiune: „Este tensionat, să o spunem așa”.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite