Scandalul Panama Papers. Premierul britanic recunoaşte că ar fi putut „gestiona mai bine“ situaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul britanic, David Cameron, a recunoscut sâmbătă că ar fi putut „gestiona mai bine“ cazul Panama Papers, la două zile după ce a mărturisit că a deţinut acţiuni la firma offshore a tatălui său, care a murit în anul 2010, relatează AFP, preluată de „La Dernière Heure“.

„Nu a fost o săptămână prea grozavă. Ştiu că ar fi trebuit să gestionez mai bine acest caz. Nu dau vina pe consilieri. Vina îmi aparţine. Mi-am învăţat lecţia“, a subliniat Cameron la congresul de primăvară al Partidului Conservator, care are loc la Londra. 

După apariţia scandalului Panama Papers, pe data de 3 aprilie, a fost nevoie de patru comunicate alambicate ale biroului său de presă înainte ca premierul să decidă în cele din urmă să recunoască, joi seară, faptul că a deţinut acţiuni la respectiva firmă cu sediul în Bahamas.

Exprimându-şi regretul pentru comunicarea defectuoasă, liderul conservator a dat asigurări că nu a făcut nimic ilegal şi că şi-a plătit întotdeauna impozitele şi taxele. 

Totodată, el şi-a reluat sâmbătă promisiunea de a face publice „în scurt timp“ declaraţiile de avere din ultimii ani, o premieră pentru un prim-ministru britanic, notează AFP.

În timp ce îşi susţinea discursul, la numai doi kilometri distanţă, sute de manifestanţi reuniţi în faţa Downing Street cereau demisia premierului. „Cameron trebuie să plece“, au scandat demonstranţii.

image

Foto: Guliver Gettyimages

„Premierul a pierdut încrederea britanicilor“, a comentat, la rândul său, vineri seară liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, care nu a cerut însă demisia lui Cameron.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite