Rușii spun că au cucerit ultima localitate ”redută” din regiunea Donețk. Ucrainenii confirmă parțial pierderea

0
Publicat:

Militarii ruși au preluat controlul asupra localităţii Bohdanivka, din estul regiunii ucrainene Doneţk, a anunţat, duminică, ministerul rus al apărării, într-un comunicat, potrivit Reuters.

Coloană de blindate rusești FOTO: Arhivă
Coloană de blindate rusești FOTO: Arhivă

Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei, în raportul său de duminică seară, a menţionat Bohdanivka, precizând că ar fi unul dintre o serie de sate în care forţele ucrainene au respins 13 atacuri inamice, potrivit Reuters.

Ministerul ucrainean al apărării a negat, săptămâna trecută, că Rusia ar fi capturat întreaga Bohdanivka, recunoscând, totodată, că a pierdut unele poziţii în satul din estul regiunii Doneţk. Surse ucrainene neoficiale au sugerat că Bohdanivka se află în mâinile Rusiei, pe baza unor înregistrări video din sat şi din oraşul Ceasiv Iar, aflat la sud-vest.

Ucraina şi-a concentrat atenţia asupra apărării oraşului Ceasiv Iar, descriindu-l ca fiind un post important pentru a-i împiedica pe ruşi să avanseze spre vest prin regiunea Doneţk către oraşele Kramatorsk şi Sloviansk.

Bahmut a fost capturat de trupele ruse în mai 2023, după luni de lupte crâncene care au nimicit ceea ce a fost cândva un oraş de aproximativ 70.000 de locuitori.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite