Atac al ucrainenilor în Crimeea ocupată. O navă rusă ce a supraviețuit celor două războaie mondiale a luat foc în portul Sevastopol VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Militarii ruși au respins un atac cu o rachetă anti-navă asupra uneia dintre navele din partea de nord a Sevastopolului, a declarat guvernatorul orașului numit de ruși, Mihail Razvojaiev, informează Meduza.io. Resturile care au căzut au declanșat un mic incendiu care a fost stins rapid, a precizat acesta. Numele navei în cauză nu a fost precizat în mesajul lui Razvojaiev. 

În jurul orei 8:30, ora Moscovei (9.00 ora României), traficul pe podul Crimeea a fost blocat temporar.

Presa rusă și canalele Telegram au raportat explozii în orașul Sevastopol din Crimeea ocupată, în dimineața zilei de duminică, 21 aprilie.

Informațiile de pe rețelele de socializare indică faptul că Podul Crimeii a fost închis traficului, iar în Golful Sevastopol s-au auzit explozii. Oamenii spun că văd „mult fum" și că mașinile de pompieri se grăbesc să ajungă în nordul Sevastopolului, probabil că se îndreaptă spre Golful Sukharna sau Golful Hollandiia.

Racheta ucraineană ar fi lovit o navă de război a lui Putin, veche de 112 ani, care a supraviețuit ambelor războaie mondiale și este la fel de veche ca Titanicul.

Imaginile au arătat în această dimineață flăcări și fum ieșind din nava de război veche de 112 ani în portul ocupat Sevastopol.

Se crede că nava lovită de Ucraina este Kommuna, cea mai veche navă militară din lume, foarte apreciată de Flota rusă din Marea Neagră.

Lansată pentru prima dată la apă în 1915, a fost o țintă pentru forțele ucrainene după ce a supraviețuit celor două războaie mondiale.

Informațiile despre atac sunt încă în curs de clarificare. Foto Captură video X
Informațiile despre atac sunt încă în curs de clarificare. Foto Captură video X

Autoritățile ruse de ocupație au emis o alertă de rachete în Crimeea.

O înregistrare video neverificată postată pe rețelele de socializare părea să arate o navă navală rusă în flăcări, iar presa locală a informat că podul Crimeea a fost închis. 

O sursă din cadrul serviciilor secrete militare ucrainene a declarat pentru Kyiv Independent că informațiile despre atac sunt încă în curs de clarificare.

Mişcarea paramilitară pro-ucraineană Ateș a anunţat că a atacat astăzi Sevastopolul, subliniind că ruşii au suferit pierderi.

Mişcarea de rezistenţă a spus că au fost mai mulţi morţi şi mulţi răniţi. Pe web circulă zvonuri conform cărora o navă rusească a fost lovită la Sevastopol, dar partizanii îndeamnă să nu fie trase concluzii pripite.

Sevastopol găzduiește Flota rusă a Mării Negre și este frecvent ținta atacurilor ucrainene cu rachete și drone maritime.

Purtătorul de cuvânt al Marinei Militare ucrainene, Dmitro Pletenciuk, a declarat că Rusia și-a retras aproape toate navele majore din porturile din Crimeea ocupată, în urma loviturilor ucrainene reușite.

Pentru a preveni noi atacuri ucrainene cu drone asupra flotei din Marea Neagră, forțele rusești din Crimeea ocupată construiesc bariere la intrarea în Golful Sevastopol, a raportat grupul de partizani Ateș .

Rusia încearcă, de asemenea, să consolideze apărarea portului său Novorossisk, unde Moscova a început anul trecut să își redistribuie flota din Marea Neagră de la Sevastopol, a precizat Ministerul britanic al Apărării.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite