Rusia ar putea avea baze militare la graniţa cu România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rusia ia în considerare deschiderea de noi baze militare în Crimeea, Odessa şi chiar la graniţa cu România, informează ediţia online a cotidianului "Nezavisimaia Gazeta".

După modernizarea flotei martime ruseşti se intenţionează ca noile puncte militare să fie "realizate cu succes", după cum a declarat pentru sursa citată fostul comandant al Flotei Ruse de la Marea Neagră, amiralul Vladimir Komoedov.

Mai citiţi şi:

VIDEO Preţul independenţei României: mii de morţi şi împământenirea evreilor

VIDEO / FOTO De ce este secolul XX cel mai sângeros din istoria omenirii

Conform "Nezavisimaia Gazeta", autorităţile de la Kiev şi Moscova ar putea ajunge la o înţelegere în ceea ce priveşte un acord pentru înfiinţarea unei baze militare ruseşti în Ucraina, la Odessa. Potrivit amiralului Komoedov, armata roşie ar putea ajunge în zona Dunării, acolo unde Ucraina şi România au dispute teritoriale.

"Posibilitatea de a extinde Flota Mării Negre spre Vest este un răspuns la extinderea spre est a NATO, unde de exemplu, în România şi Bulgaria, Statele Unite au început instalarea de noi baze militare",  a mai declarat fostul comandant al Flotei Mării Negre Komoedov.

În conformitate cu acordurile semnate la Harkiv, de către preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, staţionarea Flotei Mării Negre din Sevastopol a fost prelungită pentru încă 25 de ani, până în 2042. În acest sens, Rusia intenţionează să modernizeze flota sa din Krimeea.

De notat că seful Statului Major General al Forţelor Armate Ruse Nikolai Makarov, a declarat în timpul vizitei la obiectivele militare ruseşti de la Marea Neagră, că în baza ordinului preşedintelui Federaţiei Ruse, Ministerul Apărării a înfiinţat un grup de lucru care în termen de două luni va evalua starea bazei militare a Flotei Mării Negre din Sevastopol.

El a confirmat că există planuri serioase de a moderniza Flota Mării Negre în cadrul unui program care se va desfăşura până în 2020. „Acesta este un program major de a moderniza Flota Mării Negre pe toate direcţiile - şi a vaselor, şi a submarinelor, şi a aviaţiei", - a spus el. Şi în această privinţă, este clar că Rusia are în vedere şi posibilitatea de deschidere de noi facilităţi pe staţionare a navelor de război a Flotei Mării Negre în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite