Ritmul infernal al contraofensivei Kievului, un coșmar pentru ruși VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul excepțional în care a funcționat ofensiva ucraineană a permis trupelor Kievului să recucerească Lîman, un nod strategic de transport din nord-estul provinciei ucrainene Donețk, dar pregătește și scena pentru posibila înaintare a forțelor ucrainene către alte orașe importante din zonă.

Contraofensiva Ucrainei a avut un ritm infernal pentru ruși FOTO Ministerul ucrainean al Apărării
Contraofensiva Ucrainei a avut un ritm infernal pentru ruși FOTO Ministerul ucrainean al Apărării

După acest asalt, forțele ucrainene vor trebui să aleagă între a se îndrepta spre nord, spre Svatove, sau spre sud, în direcția orașelor Rubizine, Lîsîceansk și Severodonețk, de unde Ucraina a fost forțată să se retragă în iulie, permițându-i lui Putin să declare controlul deplin al provinciei Lugansk. Mai la sud se află orașul Bakhmut, unde forțele ucrainene și cele ruse s-au angajat în bătălii istovitoare de artilerie de luni de zile, cu puține schimbări în prima linie.

Minciuna endemică din comandamentul rus

Înfrângerea de la Lîman a stârnit critici dure la adresa comandamentului militar rus și tot mai multe voci solicită Kremlinului pregătească un răspuns solid, inclusiv utilizarea unei arme nucleare tactice. Andrei Gurulyov, deputat și general de armată în retragere, a învinuit comandamentul militar al Rusiei pentru că i-a oferit lui Putin informații incorecte despre situația din prima linie. „Nu înțeleg de ce nu au evaluat situația în tot acest timp și nu au consolidat desfășurarea”, a spus Gurulyov într-un talk-show rusesc, în timp ce ataca „minciuna endemică” care a dus la raportări mult prea optimiste despre ceea ce se întâmpla pe front, arată „Financial Times”.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a declarat pentru NBC News că armele occidentale au ajutat pentru ucraineană pe câmpul de luptă. „Am văzut că au reușit să cucerească un oraș nou, Lîman, și asta demonstrează că ucrainenii fac progrese... datorită curajului, abilităților lor, dar, desigur, și cu ajutorul armelor avansate pe care SUA și alți aliați le oferă”, a spus el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite