Fost comandant separatist, despre contraofensiva firavă a rușilor: „Cretinism sau trădare” VIDEO

0
Publicat:

Igor Ghirkin, un fost comandant al separatiştilor proruşi din Doneţk, a desființat atacul armatei ruse din direcția Bahmut, în cadrul unui episod de vlog, lămurind de ce este predestinat eșecului.

Igor Ghirkin, fost comandant al separatiştilor proruşi din Doneţk. FOTO EPA-EFE
Igor Ghirkin, fost comandant al separatiştilor proruşi din Doneţk. FOTO EPA-EFE

 Acesta a răspuns la întrebarea unuia dintre urmăritorii săi despre atacul lansat de forțele ruse în direcția orașului ucrainean Bahmut, situat în regiunea Donețk.

Conform acestuia, greul atacului este purtat de mercenarii grupului Wagner, o companie militară privată rusă. 

Mercenarii Wagner vor continua să avanseze până când nu vor mai primi întăriri”, a fost răspunsul lui Ghirkin la întrebare, care a explicat ulterior noțiunea de „umbră operațională”. 

Fostul lider al spionajului rusesc a declarat că mercenarii Wagner înaintează în „umbra operațională” a ofensivei ucrainene din nordul autoproclamatei Republici Populare Lugansk (LPR) ceea ce înseamnă că, oricare ar fi reușitele înregistrate de atacul din Bahmut, acestea își vor pierde importanța și armata rusă va fi constrânsă fie să se oprească, fie să se retragă către alte poziții, deoarece ele sunt apărate deja. 

Dacă inamicul reușește să cucerească Lîmanul, dacă reușește să ajungă la Svatove, atunci chiar dacă între timp forțele noastre cuceresc Bahmutul acest lucru nu va aduce niciun beneficiu pentru forțele noastre”, a declarat Ghirkin. 

Va trebui să înlăturăm din nou forțe de pe front pentru a acoperi breșe”, a precizat el, lansând apoi o întrebare retorică: care este motivul pentru care comandamentul militar de la Moscova a dispus o ofensivă împotriva unor poziții ucrainene puternic protejate și de ce sunt irosiți oameni, „cel mai valoros lucru dintr-un război”. 

Ulterior, el afirmă că aceste trupe aruncate în luptă la Bahmut ar fi utilizate mult mai bine pentru protejarea orașului Lîman, un important nod feroviar situat în estul Ucrainei pe care armata rusă l-a cucerit la sfârșitul lunii mai. 

La puțin timp după prăbușirea frontului rusesc din Harkov au apărut informații potrivit cărora armata ucraineană ar fi redobândit controlul asupra acestui oraș, situat în regiunea Donețk, pe fondul retragerii forțelor rusești, dar ele au fost infirmate apoi. 

Despre atacul lansat de forțele invadatoare 

Pentru mine acțiunile comandanților de pe aceste fronturi reprezintă un mister”, a mai adăugat Ghirkin în vlog-ul său, spunând că „fie nu înțeleg nimic despre războaie, și eu cred că înțeleg anumite lucruri, fie ceea ce se întâmplă acum ține de cretinism sau trădare”. 

Igor Ghirkin, alias „Strelkov”, figurează printre cei patru acuzaţi de doborârea zborului MH17 deasupra Ucrainei, în vara anului 2014, o tragedie aeriană, care s-a soldat cu 298 de morţi. 

Ghirkin, fost comandant al separatiştilor proruşi din Doneţk, l-a învinuit în luna mai pe ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, de „neglijenţă criminală” în Ucraina. 

Îl acuz direct pe Serghei Şoigu de cel puţin neglijenţă criminală”, a declarat Igor Ghirkin într-un interviu video distribuit pe canalul său de Telegram. 

În aceeași ordine de idei, la sfârșitul lunii iulie, Ghirkin a afirmat despre Șoigu că se pricepe doar la „crescut reni”, o aluzie la originile tuvane ale acestuia. 

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite