Recep Tayyip Erdogan anunţă că va lansa operaţiuni militare la graniţele de sud ale Turciei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recep Erdogan
Recep Erdogan

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan vrea să creeze zone de siguranţă pe o lăţime de 30 de kilometri la graniţele sale, pentru a proteja ţara faţă de ameninţările teroriste.

Operaţiunile vor fi lansate imediat ce forţele militare, de informaţii şi de securitate vor încheia pregătirile în acest scop, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Totodată, preşedintele turc l-a acuzat pe premierul grec Kyriakos Mitsotakis că a încercat să blocheze vânzarea de avioane F16 Turciei. „Am convenit să nu includem ţări terţe în disputa noastră cu el. În pofida acestui fapt, săptămâna trecută el a fost în vizită în SUA şi a vorbit în Congres, avertizându-l să nu ne dea avioane F16”, a spus Erdogan într-o conferinţă de presă, după reuniunea de cabinet săptămânală.

Vă recomandăm şi: 

DNA sesizează Curtea Constituţională cu privire la articolul de lege care l-a salvat pe Radu Mazăre în dosarul „Henri Coandă”

Ofiţer de Poliţie, acuzat de DNA că a furat peste 14 kilograme de bijuterii ridicate la percheziţii. Cu ce le-a înlocuit

EuropaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite