Erdogan anunţă că va discuta cu Stoltenberg despre aderarea Finlandei şi Suediei la NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE
Recep Tayyip Erdogan FOTO EPA-EFE

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat vineri că va purta o discuţie cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg pe tema aderăii Finlandei şi Suediei la Alianţa Nord-Atlantică.

„Am discutat astăzi (vineri, n. red.) cu premierul olandez (Mark Rutte, n. red). Oficiali din Regatului Unit şi Finlanda au cerut de asemenea o convorbire prevăzută pentru mâine (sâmbătă). Şi după aceea vom discuta cu secretarul general al NATO Jens Stoltenberg”, a declarat Erdogan după rugăciunea de vineri, potrivit AFP.

Deşi susţine că va continua „diplomaţie telefonică”, Erdogan îşi reiterează opoziţia faţă de aderarea Finlandei şi Suediei la NATO. Liderul de la Ankara insistă că cele două ţări găzduiesc „terorişti” căutaţi de Turcia.

Jens Stoltenberg a dat asigurări joi că Alianţa va răspunde „îngrijorărilor” exprimate de Turcia în vederea găsirii unui „acord pentru a merge înainte” în cazul aderării Finlandei şi Suediei la NATO.

Erdogan spune că a cerut extrădarea a 30 de „terorişti” din Suedia, dar nu a primit niciun răspuns. În afară de reproşurile legate de „terorişti”, Turcia este deranjată de faptul că cele două ţări scandinave refuză din 2019 să-i mai vândă arme.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite