Reacția vehementă a unui oficial ucrainean după reportajul revistei Time privind starea de spirit a lui Zelenski: „Baliverne”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oleksii Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei, a avut o reacție vehementă față de reportajul publicat recent de revista „Time” privind starea de spirit a lui Volodimir Zelenski și pesimismul unor membri ai echipei sale privind șansele Ucrainei de a câștiga războiul cu Rusia. Acesta a respins drept „baliverne” declarații citate anonim ale unor surse prezentate ca fiind apropiate de președintele ucrainean, potrivit Ukrainska Pravda.

Oleksiy Danilov FOTO Wkipedia

„Nimic care să semene cu ceea ce este descris în articol nu se întâmplă în sălile guvernului”, a explicat Danilov, cu referire la reuniunile Statului Major și la ședințele cu cabinetul de război. 

„În ceea ce privește afirmația că el [președintele - n.r.] intră și iese din sala de război. Aceasta este o prostie din partea cuiva care  vorbește despre ceva ce nu înțelege. 

Întrunirile Cabinetului Comandantului Suprem și ale cabinetelor militare în format de Stat Major au loc în mod constant. Cea de-a 114-a reuniune a Statului Major a avut loc astăzi. La fiecare dintre ele, președintele acordă o atenție maximă problemelor de pe front, deoarece participă toți reprezentanții conducerii militare de vârf. Să spui că cineva s-ar grăbi să intre și să iasă este ciudat”, a spus el, despre o afirmație citată în reportajul Time ca venind din partea unui membru vechi al echipei lui Zelenski.

„Vine, primește actualizările, dă ordine și pleacă”, a spus acesta despre modul cum s-a schimbat comportamentul lui Zelenki în al doilea an de război.

Apoi, secretarul Consiliului Național de Securitate al Ucrainei comentează o altă declarație, de data asta din partea unui consilier „apropiat” al președintelui ucrainean, ce pare să denote o atitudine de pesimism în cadrul echipei lui Zelenski privind șansele armatei Kievului de a câștiga războiul. 

„Se amăgește singur. Am rămas fără opțiuni. Nu câștigăm. Dar încercați să îi spuneți lui asta”, a spus această sursă cu privire la contraofensiva ucraineană în curs.

„În al doilea rând, nu înțeleg de unde scoate autorul aceste lucruri. Pentru mine, acest anonimat [al surselor TIME din cadrul biroului președintelui - n.r.] ridică multe întrebări. Dacă ai orice fel poziție și nu ai încredere că țara noastră poate câștiga, atunci nu ai dreptul să te afli în apropierea președintelui nostru. Aceste dezvăluiri anonime pe ușa din spate cauzează un rău enorm țării noastre, în primul rând. Cred că autoritățile noastre ar trebui să ne dea un răspuns: cine sunt aceste persoane anonime care nu cred în victoria noastră, dar care se află în apropierea președintelui?”, a subliniat marți Danilov, citat de Ukrainska Pravda.

Revista americană „TIME” a publicat un articol despre provocările cu care se confruntă președintele Volodimir Zelenski în al doilea an de război, citându-l direct sau citând surse apropiate, de la situația trupelor pe câmpul de luptă și ce lipsește Ucrainei pentru a putea continua contraofensiva la perspectivele sprijinului internațional în perioada următoare și  combaterea corupției la nivel înalt.

Simon Shuster, autorul articolului, a citat un membru al anturajului lui Zelenski care a spus că acesta din urmă s-ar fi simțit furios față de aliații occidentali la întoarcerea din ultima sa vizită la Washington, în septembrie.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite