Zelenski este optimist: „Succesul Ucrainei în bătălia pentru Marea Neagră va intra în istorie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este convins că trupele de la Kiev vor triumfa în conflictele viitoare, în ciuda situației dificile actuale, în special în zona Mării Negre.

Zelenski este convins de victorie
Zelenski este convins de victorie Foto EFE EPA

"Lumea modernă este concepută pentru a se obișnui cu succesul prea repede. Când agresiunea a început în plină forță, mulți oameni din întreaga lume se așteptau ca Ucraina să nu reziste", a spus Zelenski într-un discurs video susținut marți seară, citat de Agerpres.

"Între timp, realizările colosale ale poporului nostru, ale tuturor soldaților noștri, sunt pur și simplu luate ca atare", a adăugat el.

"Succesul Ucrainei în bătălia pentru Marea Neagră va intra în istorie, chiar dacă nu este discutat prea mult în acest moment", a mai spus el.

Rusia și-a lansat invazia pe scară largă din Ucraina în februarie 2022, iar Kievul încearcă acum să elibereze toate zonele ocupate de forțele Moscovei, inclusiv peninsula Crimeea de la Marea Neagră, care a fost anexată ilegal de Rusia în 2014.

Cu toate acestea, luptele de-a lungul liniilor frontului sunt dure, în special în est, lângă orașul Avdiivka.

Zelenski spune că apărarea Ucrainei este un maraton

Anterior acestei declarații, Volodimir Zelenski a comparat eforturile de apărare ale Ucrainei cu un maraton și a subliniat importanța ooperării între toate structurile ţării sale în cea de-a 600-a zi de la declanșarea invaziei ruse.

Fie că este vorba despre iniţiative militare, de afaceri sau private, toate împreună au permis locuitorilor şi oraşelor din Ucraina „să trăiască o viaţă normală”, a apreciat Zelenski.

„Toate acestea, împreună, ne păstrează capacitatea de rezistenţă. Toate acestea, împreună, dau putere Ucrainei”, a adăugat șeful statului ucrainean.

Sprijinul extern este, de asemenea, important în acest sens, a afirmat Zelenski, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o cu emisarul special al SUA pentru reconstrucţia Ucrainei, Penny Pritzker.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite