Populație evacuată și transporturi întrerupte în Slovenia, ca urmare a inundațiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile torenţiale care au căzut în nordul şi vestul Sloveniei vineri, au întrerupt transporturile şi alimentarea cu energie electrică, iar mai multe elicoptere au participat la operaţiuni de evacuare a populaţiei din anumite zone.

Inundații în Slovenia, Skofja Loka Foto Profimedia
Inundații în Slovenia, Skofja Loka Foto Profimedia

Agenţia de Mediu din Slovenia a emis un cod roşu de inundaţii care vizează un teritoriu extins. Potrivit meteorologilor sloveni, ploile torenţiale, aşteptate să se extindă în ţările vecine Croaţia şi Bosnia, vor continua să cadă pentru cel puţin încă 24 de ore.

Echipele de salvare au depus mari eforturi pentru a ajunge în zonele inundate şi au lansat un apel public pentru a primi bărci din cauciuc în zonele în care drumurile au fost închise şi au devenit impracticabile din cauza unor alunecări de teren, scrie Agerpres.

Elicopterele slovene au evacuat mai mulţi oameni rămaşi blocaţi în locuinţele lor din oraşul Skofja Loka, unde vehiculele şi camioanele au fost acoperite de apă sau luate de torenţi, a raportat presa locală.

Inundaţii precum acestea nu au mai avut loc nu în ultimii 500 de ani, ci în ultimii 1.000 de ani", a declarat Roman Kocilija, coordonatorul echipei de intervenţie din satul Most pri Komendi, potrivit căruia nivelul apei acumulate în acea localitate a atins nivelul de aproximativ doi metri.

Aproape toate drumurile regionale din nordul ţării au fost închise, precum şi anumite linii feroviare. Aproximativ 16.000 de locuinţe au rămas fără electricitate. Armata este pregătită să fie trimisă în teritoriu pentru a ajuta populaţia, a declarat ministrul sloven al Apărării, Marjan Sarec. El i-a îndemnat pe locuitorii din oraşul Kamnik să rămână în casele lor, după ce autorităţile locale au declarat stare de urgenţă şi au închis grădiniţele. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite