Partidul lui Viktor Orban îl propune la președinția Ungariei pe președintele Curții de Conturi

0
Publicat:

Tamás Sulyok, actualul preşedinte al Curţii Constituţionale din Ungaria, va fi propus pentru funcţia de preşedinte al republicii de către partidele aflate la guvernare - a anunţat Máté Kocsis, liderul grupului parlamentar Fidesz, la o conferinţă de presă organizată joi, la Balatonalmádi, potrivit agenției Hirado.

Parlamentul Ungariei va vota propunerea lui Orban
Parlamentul Ungariei va vota propunerea lui Orban FOTO EPA EFE

Máté Kocsis a anunţat, de asemenea, că în urma deciziei prezidiului Fidesz, europarlamentarul Tamás Deutsch va deschide lista Fidesz-KDNP la alegerile pentru Parlamentul European.

Partidele de guvernământ au acceptat, conform statutului, propunerea făcută de preşedintele Fidesz, astfel îl propunem pe dr. Tamás Sulyok, preşedintele Curţii Constituţionale, pentru funcţia de preşedinte al republicii. Considerăm că preşedintele Curţii Constituţionale este candidatul cel mai potrivit pentru această funcţie, prin urmare i-am acordat încrederea noastră” – a declarat Máté Kocsis.

Liderul grupului parlamentar Fidesz a precizat că legislativul va decide luni asupra acceptării demisiei şefului statului, pe care grupurile celor două partide care formează coaliţa de guvernare o vor susţine cu votul lor.

El a adăugat că grupurile parlamentare consideră corect ca parlamentul să aleagă cât mai curând posibil noul preşedinte al republicii, dar nu a putut preciza când se va întâmpla acest lucru, deoarece depinde şi de decizia partidelor aflate în opoziţie, care la rândul lor ar putea propune un candidat la preşedinţie.

Máté Kocsis a anunţat totodată că prezidiul Fidesz îl va propune pe Tamás Deutsch în fruntea listei Fidesz-KDNP la alegerile pentru Parlamentul European.

Partidul Popular Democrat Creştin (KDNP), aflat la guvernare, susţine în mod unanim nominalizarea lui Tamás Sulyok, preşedintele Curţii Constituţionale, pentru funcţia de preşedinte al republicii – a declarat joi, la Balatonalmádi, liderul grupului parlamentar KDNP, István Simicskó.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite