Parlamentul grec a dat un vot de încredere guvernului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul grec a dat cu majoritate de voturi, votul de  încredere în guvernul format de partidul de centru-dreapta Noua Democrație, condus de prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis. Acest lucru este dovedit de rezultatele exprimării voinței care a avut loc în cel mai înalt organ legislativ al țării.

Parlamentul grec. Foto: Arhiva Adevărul
Parlamentul grec. Foto: Arhiva Adevărul

Votul a avut loc după trei zile de dezbateri care au început marți, după ce grupul parlamentar al partidului de opoziție elen PASOK - Mișcarea pentru Schimbare - a depus o moțiune de cenzură față de guvern, pe care l-a acuzat de manipularea probelor legate de cel mai grav dezastru tren din istoria Greciei, care s-a petrecut în noaptea de 1 martie 2023 în orașul Tempi. Catastrofa s-a produs în noaptea de 28 februarie, când un tren de pasageri a intrat în coliziune frontală cu un tren de marfă la nord de oraşul Larisa, ucigând 57 de persoane, majoritatea studenţi.  

Propunerea partidului, care a fost susținută de o serie de alte forțe politice de opoziție, a fost prezentată de liderul său Nikos Androulakis.

Partidul de guvernământ are o majoritate de 158 de deputați în parlamentul unicameral de 300 de locuri, astfel încât rezultatul votului a fost previzibil.

Totuși, opoziția nu se aștepta să demită guvernul, sugerând că dezbaterea ar putea influența starea de spirit a alegătorilor greci înaintea viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European din iunie. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite