Mitsotakis a mulțumit alegătorilor pentru victoria partidului său la alegerile din Grecia

0
Publicat:

Noua Democrație a câștigat 40,52% din voturi la alegeri după numărarea a 93,09% din buletinele de vot.

Kyriakos Mitsotakis. Foto: Arhiva Adevărul
Kyriakos Mitsotakis. Foto: Arhiva Adevărul

Liderul partidului grec de centru-dreapta Noua Democrație (ND), fostul prim-ministru Kyriakos Mitsotakis a mulțumit alegătorilor pentru victoria partidului său la alegerile parlamentare din Grecia de duminică.

"Alegătorii ne-au dat mandatul de a merge și mai repede pe calea schimbării majore de care are nevoie țara noastră", a spus Mitsotakis, a cărui declarație a fost difuzată de ERT-1 TV de la sediul partidului său. „Poporul ne-a dat o majoritate solidă [în Parlament], astfel că reformele majore vor fi realizate rapid, așa cum a cerut poporul grec”.

Adresându-se celor care nu au votat pentru Noua Democrație, Mitsotakis a promis că va fi „prim-ministrul tuturor grecilor, pentru că problemele nu au culori [de partid]”.

Noua Democrație, condusă de Mitsotakis, câștigă 40,52% din voturi la alegeri după ce a numărat 93,09% din buletinele de vot, arată Ministerul Afacerilor Interne al Greciei, care organizează alegerile parlamentare. Un astfel de rezultat va permite Noii Democrații să obțină 158 de locuri în parlamentul unicameral de 300 de locuri al țării și să facă posibilă formarea independentă a unui guvern. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite