Paraşutiştii din Liov au ucis 50 de militari ruşi din „elita” Pskov într-o bătălie de 14 ore VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură video Facebook
Foto: Captură video Facebook

Paraşutiştii din Liov au raportat nimicirea vehiculelor blindate ale ocupanţilor ruşi şi uciderea a circa 50 de militari pe frontul din Doneţk, informează Centrul de presă al Comandamentului Forţelor de asalt aeropurtate ale Forţelor Armate ale Ucrainei, Brigada 80, potrivit Ukrainska Pravda.

„Recent, în regiunea Doneţk, în timp ce invadatorii au încercat să izoleze o rută importantă din punct de vedere strategic, planurile lor au fost zădărnicite de paraşutişti. Bătălia a început atunci când un grup inamic de sabotaj şi recunoaştere a încercat să se apropie neobservate de poziţiile ucrainene. Apărătorii noştri au tras şi i-au forţat să se retragă. 

Cu toate acestea, ocupanţii au continuat atacul cu vehicule blindate. Aici paraşutiştii Liov au aranjat o „primire călduroasă" pentru ei. Soldaţii ucraineni au transformat în cenuşă un vehicul blindat rusesc cu o lovitură precisă ajutaţi de un lansator de grenade NLAW şi apoi au început să ucidă inamicul. 

Soldaţii noştri au dat dovadă de curaj şi eroism în timpul unei lupte acerbe care a durat aproape 14 de ore”, au informat Unităţile brigăzii 80 de paraşutişti separate a Forţelor Armate ale Ucrainei pe Facebook.

Acţiunile coordonate ale unităţilor de artilerie ale Brigăzii 80 au declanşat un atac masiv de artilerie asupra inamicului în retragere. 

Conform Forţelor de asalt aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei, în acea zi unitatea rusă, care face parte din Regimentul 104-a de asalt al Diviziei 76 de asalt (Pskov), a pierdut mai multe vehicule blindate şi până la 50 de militari ca urmare a „primirii" paraşutiştilor din Liov, relatează Ukrainska Pravda.

De asemenea, în luna aprilie, paraşutiştii ruşi au organizat o revoltă după ce şi-au văzut tovarăşii omorâţi în luptă, potrivit unor surse ale publicaţiei The Sun

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite