Separatiştii pro-ruşi din Doneţk au început procesul a doi prizonieri de război britanici acuzaţi de „terorism”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aiden Aslin,şi Shaun Pinner FOTO via The Guardian
Aiden Aslin,şi Shaun Pinner FOTO via The Guardian

Separatiştii pro-ruşi din aşa-numita Republică Populară Doneţk i-au pus sub acuzare pe doi britanici capturaţi la Mariupol. O filmare urcată pe canalele pro-ruse din social media îi arată în sala de judecată pe cei doi alături de un alt prizonier, un marocan.

Prizonierii riscă o sentinţă de condamnare la moarte din pricina acuzaţiilor de „terorism” şi angajarea în luptă drept „mercenari”, în ciuda faptului că ei spun că fac parte din armata ucraineană şi ar trebui trataţi ca prizonieri obişnuiţi de război, relatează The Guardian.

Britanicii Aiden Aslin, 28 de ani, şi Shaun Pinner, 48 de ani, au fost filmaţi într-o cuşcă metalică în sala de tribunal, şi confirmând că înţeleg acuzaţiile formulate de procurorii pro-ruşi din Doneţk.

Procurorii spun că prizonierii sunt judecaţi pentru patru acuzaţii: apartenenţa la o grupare criminală, acţiuni de preluare forţată a puterii, lupta ca mercenar şi promovarea şi antrenarea pentru activităţi teroriste.

Separatiştii pro-ruşi au anunţat că vor organiza tribunale militare de tip „Nuremberg” pentru criminali de război, născând îngrijorări din partea observatorilor că acestea vor fi procese demonstrative pentru a justifica un război împotriva naziştilor din Ucraina.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri