Oficiali europeni cer o anchetă aprofundată privind explozia de la spitalul din Gaza în care au murit sute de palestinieni: „Scenele sunt înfiorătoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiali ai Uniunii Europene au denunţat miercuri explozia de la spital din Fâşia Gaza şi au cerut declanşarea unei anchete aprofundate, pentru ca cei responsabili să fie traşi la răspundere, informează AFP şi dpa, preluate de Agerpres.

Președinta CE a cerut o ancheta privind explozia de la spitalul din Gaza FOTO EPA-EFE
Președinta CE a cerut o ancheta privind explozia de la spitalul din Gaza FOTO EPA-EFE

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în plenul Parlamentului European la Strasbourg, că "nimic nu poate scuza o lovitură asupra unui spital plin de civili", denunţând scene "oribile".

"Un spital din Gaza, în care se aflau sute de oameni răniţi, s-a transformat într-un iad în flăcări. Scenele de la spitalul Ali Ahli sunt înfiorătoare şi tulburătoare. Toate faptele trebuie să fie stabilite şi cei responsabili vor trebui să dea socoteală", a adăugat ea.

"Această explozie de bombă în spital, explozie care nu se ştie deocamdată cui ar trebui atribuită, este o altă manifestare teribilă a ceea ce se întâmplă", a spus şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell.

"Războiul trebuie purtat în linie cu regulile internaţionale. Şi războaiele au reguli", a subliniat Borrell.

Potrivit preşedintei Parlamentului European, Roberta Metsola, "devastarea unui spital este un fapt oribil şi care nu poate fi justificat, şi noi trebuie să ne asigurăm că se va face lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat".

Sute de persoane au fost ucise şi rănite în atacul cu rachete asupra spitalului din Fâşia Gaza, potrivit Ministerului local al Sănătăţii. Israelul şi palestinienii se învinovăţesc reciproc pentru atac. Armata israeliană a acuzat gruparea Jihadul Islamic din Fâşia Gaza, dând vina pe o rachetă rătăcită lansată de organizaţia militantă palestiniană.

Eurodeputaţii dezbat miercuri situaţia din Israel şi Gaza împreună cu Consiliul UE şi Comisia Europeană. O rezoluţie va fi supusă la vot joi.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite