Motivul pentru care un oraș ucrainean trebuie să își reducă consumul de apă la aproape jumătate

0
Publicat:

Înainte de război, orașul ucrainean Krivîi Rih avea o populație de peste 600.000 de locuitori. În prezent, oamenii se confruntă cu o situație gravă legată de accesul la apă potabilă. Autoritățile locale au impus restricții drastice, pentru a preîntâmpina o criză majoră.

Locuitorii orașului Krivîi Rih, nevoiți să reducă consumul de apă FOTO Pixabay
Locuitorii orașului Krivîi Rih, nevoiți să reducă consumul de apă FOTO Pixabay

Primarul Iuri Vilkul a făcut un apel către toți locuitorii orașului să reducă consumul de apă cu 40% pentru a evita o lipsă totală de apă.

Evoluţia situaţiei depinde cu adevărat de dumneavoastră”, le-a spus primarul, citat de presa locală, cetăţenilor din Krivîi Rih. El a subliniat că utilizarea apei de către populaţie este prima sursă de consum şi a făcut apel la angajamentul cetăţenilor.

Edilul a mai declarat și că are încredere în spiritul civic.

Cred în conştiinţa noastră şi sper ca împreună să putem depăşi această încercare, aşa cum am făcut-o în multe altele, a adăugat primarul.

O explozie, provocată de ruși, cauza crizei de apă

Necesitatea de a impune restricții, în ceea ce privește consumul de apă potabilă, a venit în urma distrugerii unui baraj, situat în sudul Ucrainei, pe teritoriul ocupat de Rusia. Anterior, acesta furniza 70% din necesarul de apă al orașului. În prezent, el a fost complet distrus de o explozie, provocată de forțele de ocupație rusești.

FOTO Ukrainian Presidential Press Service
FOTO Ukrainian Presidential Press Service

Pentru a rezolva această problemă urgentă, Guvernul de la Kiev a alocat aproape 40 de milioane de euro pentru construirea unor conducte care să aducă apă potabilă în zonele afectate de distrugerea barajului. Distrugerea acestui baraj a determinat și alte orașe din regiune, cum ar fi Mikolaiv, să caute alternative pentru aprovizionarea cu apă, însă aceste surse suplimentare nu întotdeauna oferă calitatea adecvată a apei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite