Rușii ar fi distrus 15% din totalul blindatelor Bradley primite de Ucraina de la americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vehiculul blindat Bradley este considerat un „ucigaș de tancuri”. Bradley poate fi folosit „atât în operațiunile ofensive, cât și în cele defensive.

Blindat Bradley - FOTO: Shutterstock
Blindat Bradley - FOTO: Shutterstock

Conform site-ul olandez Oryx, care prezintă dovezi foto sau video despre pierderile de echipamente militare în Ucraina de la începutul războiului, Ucraina a pierdut 17 dintre cele 109 blindate Bradley furnizate de SUA în ultimele câteva zile, adică aproximativ 15%.

Vehiculul blindat Bradley este considerat un „ucigaș de tancuri”. Bradley poate fi folosit „atât în operațiunile ofensive, cât și în cele defensive. Are o putere de foc și o armură eficace ce pot aduce avantaje pe câmpul de luptă, pe măsură ce armata ucraineană continuă să-și apere țara”, a precizat  Pentagonul.  

În luna aprilie, o parte din vehiculele de luptă de tip Bradley promise de Statele Unite se află deja în Ucraina și participă la contracararea agresiunii militare rusești, a confirmat Pentagonul, potrivit Ukrainska Pravda.

Blindatele Bradley au fost „calul de povară” al armatei americane încă din anii 1980. Culmea este că acest vehicul blindat a distrus mai multe tancuri inamice în luptă în Irak decât tancul Abrams. Bradley poate fi folosit „atât în operațiunile ofensive, cât și în cele defensive, el are o putere de foc și o armură eficace ce pot aduce avantaje pe câmpul de luptă, pe măsură ce armata ucraineană continuă să-și apere țara”, a anunțat Pentagonul. „Brad... NU este un tanc”, a afirmat într-o postare pe Twitter generalul american în rezervă Mark Hertling, adăugând însă că „poate fi un ucigaș de tancuri... și un transportor de trupe”.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite