Motivul pentru care Papa Benedict a demisionat a fost dezvăluit

0
Publicat:

Fostul Papă Benedict al XVI-lea, recent decedat, a fost chinuit mereu de insomnie de la începutul mandatului său de Papă, în 2005, potrivit unei scrisori redactate cu câteva săptămâni înainte de moartea sa, în ajunul Anului Nou, conform France 24. 

Fostul Papă Benedict al XVI-lea avea frecvent perioade de insomnie FOTO GettyImages
Fostul Papă Benedict al XVI-lea avea frecvent perioade de insomnie FOTO GettyImages

Benedict i-a spus biografului său, Peter Seewald, că pastilele „puternice" care i-au fost prescrise de medicul său au făcut ca el să fie în continuare capabil să își îndeplinească îndatoririle de șef al Bisericii Catolice.

Medicamentele însă „și-au atins limitele", ceea ce înseamnă că pontiful german bolnav era din ce în ce mai puțin disponibil, a precizat în scrisoarea datată 28 octombrie 2022.

Un accident neplăcut în timpul unei vizite papale în Mexic și Cuba, în martie 2012, a precipitat decizia finală a lui Benedict de a demisiona.

În prima dimineață a călătoriei, Benedict și-a găsit batista „complet îmbibată de sânge".

Probabil că m-am lovit de ceva în baie și am căzut", a scris Benedict în scrisoare, potrivit revistei germane Focus.

În urma incidentului, medicul său a insistat pentru o „reducere" a utilizării de către Benedict a somniferelor și a insistat ca Benedict să participe doar la evenimente de dimineață în viitoarele călătorii externe.

Benedict a șocat lumea cu anunțul său

Întâmplarea l-a determinat pe Benedict să anunțe că se va retrage în 2013, înainte de următoarea călătorie importantă în Brazilia.

Benedict a șocat lumea cu anunțul său, devenind astfel primul papă din aproape șase sute de ani care s-a retras.

El s-a luptat să țină în frâu numeroase scandaluri în Biserică în timpul papalității sale, nu în ultimul rând flagelul mondial al abuzurilor sexuale comise de clerici și deceniile de mușamalizare.

În urma demisiei sale, a luat titlul de papă emerit și a continuat să locuiască la Vatican, alături de succesorul său, Francisc.

Starea de sănătate a lui Benedict a continuat să se deterioreze înainte de a muri la vârsta de 95 de ani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite