Papa Francisc a vorbit despre seducţiile plăcerii și a criticat confortul societăţii, care „sedează sufletul''

0
Publicat:

Papa Francisc a criticat vineri, cu prilejul liturghiei Epifaniei Domnului, confortul societăţii moderne, care, în opinia suveranului pontif, este nociv, informează DPA, citată de Agerpres.

Papa Francisc. FOTO Profimedia
Papa Francisc. FOTO Profimedia

Potrivit suveranul potif, atmosfera în care trăim oferă „sedative pentru suflet'”. Declarația a fost făcută vineri, cu prilejul celebrării liturghiei Epifaniei Domnului, în bazilica Sfântul Petru din Roma.

„Idolatria bunăstării„

Papa Francisc a amintit de „idolatria bunăstării'', consumerism, seducţiile plăcerii, dezbateri, arătând că toate par să ne transmită un mresaj: „Nu gândi prea mult, lasă lucrurile aşa cum sunt, bucură-te de viaţă!'', a mai spus Papa Francisc.

Potrivit suveranului potif, oamenii ar trebui, în schimb, să-şi pună întrebări şi să accepte lucrurile surprinzătoare şi imprevizibile.

Papa Francisc a inclus în cuvântarea  de vineri şi un fragment dintr-o omilie rostită de predecesorul său, papa emerit Benedict al XVI-lea, care a fost înmormântat joi în bazilica Sfântul Petru.

 Premieră

Amintim că, pentru prima dată în istorie, un papă demisionar a fost îngropat pentru de către un papă în exercițiu. Ținând cont de circumstanțe, Vaticanul a fost nevoit să facă modificări în ritul funerar.  

Benedict al XVI-lea a fost primul suveran pontif care a renunțat la tronul papal de la Evul Mediu până în prezent. Totuși, el a trăit în interiorul Vaticanului și a continuat să poarte alb.

 Papa Francisc alertase lumea asupra fragilității lui Benedict, când a făcut apel la catolicii din întreaga lume să se roage pentru el. Ulterior, el l-a vizitat la mănăstirea Mater Ecclesiae din cadrul grădinilor Vaticanului, care a devenit casa lui Benedict atunci când s-a retras.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite