Moscova, după ce Ungaria a anunţat că se opune sancţiunilor împotriva petrolului rusesc: „Un pas curajos într-o Europă fără voce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: EPA-EFE (Arhivă)
Foto: EPA-EFE (Arhivă)

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a considerat refuzul premierului ungar Viktor Orban de a sprijini sancţiunile UE împotriva petrolului rusesc drept „un pas curajos într-o Europă fără voce”, informează agenţia TASS.

„Prim-ministrul ungar Viktor Orban (...) a făcut un pas curajos într-o Europă fără voce. A refuzat să susţină embargoul în energie, care ar fi devastator pentru economia ţării sale, şi sancţiunile nebuneşti împotriva personalităţilor religioase (patriarhul Kiril, şeful Bisericii Ortodoxe Ruse - n.r.)”, a notat Dmitri Medvedev, vineri, pe contul său de Telegram, conform Tass. 

Dmitri Medvedev a mai declarat că „aparent, cei mai rezonabili lideri ai ţărilor UE au obosit să mai meargă tăcuţi către prăpastie, împreună cu restul turmei europene sterilizate, care este condusă spre abator de păstorul american. Să vedem ce va face acest păstor. Şi, bineînţeles, cum se comporta restul turmei, care este gata să se sacrifice pentru bunăstarea păstorului”, relatează Tass.

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat, vineri, că Ungaria nu poate sprijini noul pachet de sancţiuni formulat de Uniunea Europeană împotriva Rusiei în forma sa actuală, care include un embargo asupra importurilor de ţiţei. El a mai adăugat că propunerea Comisiei Europene ar avea rezultatul unei „bombe atomice” asupra economiei Ungariei. De asemenea, Orban a mai spus că este gata să trateze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei. 

„Nu vreau să să ne opunem UE, ci să cooperăm... dar acest lucru este posibil dacă (UE) ia în calcul şi interesele noastre.” 

Totodată, Viktor Orban a punctat şi că Ungaria nu este de acord cu sancţionarea liderului Bisericii Ortodoxe Ruse, Patriarhul Kirill, fiindcă este o „chestiune de libertate religioasă”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite