Viktor Orban, despre noul pachet de sancţiuni împotriva Rusiei: Propunerea echivalează cu o „bombă atomică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: EPA-EFE
FOTO: EPA-EFE

Ungaria nu poate susţine noul pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei în forma sa actuală, inclusiv un embargo asupra importurilor de ţiţei rusesc, a declarat vineri premierul Viktor Orban la radioul de stat, potrivit Reuters.

Actuala propunere a Comisiei Europene ar echivala cu o „bombă atomică” aruncată asupra economiei ungare este de părere Orban. Acesta a adăugat că Ungaria este pregătită să negocieze dacă va vedea o nouă propunere care să răspundă intereselor ungare, potrivit hotnews.ro. 

Cel mai dur pachet de sancţiuni de până acum împotriva Moscovei pentru războiul din Ucraina a fost propus miercuri de Executivul Uniunii Europene. Cu toate acestea, mai multe ţări îngrijorate de impactul întreruperii importurilor de petrol rusesc au blocat acordul.

Noile măsuri, anunţate de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, includ sancţiuni împotriva celei mai importante bănci ruseşti şi interzicerea difuzării programelor ruseşti în Europa, precum şi embargoul asupra ţiţeiului în termen de cel mult şase luni.

UE se confruntă cu sarcina de a găsi alternative în condiţiile în care preţurile la energie au crescut brusc, deoarece importă zilnic aproximativ 3,5 milioane de barili de petrol şi produse petroliere ruseşti şi depinde, de asemenea, de livrările de gaze ale Moscovei.

Ministrul ungar de Externe Peter Szijjarto a afirmat zilele trecute că Ungaria ar putea fi de acord cu măsurile doar dacă importurile de ţiţei din Rusia prin conducte ar fi scutite de sancţiuni.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite