Momentul în care un copil blocat de inundații într-un oraș ocupat primește o sticlă de apă de la o dronă ucraineană VIDEO

0
Publicat:

Armata ucraineană a prezentat un clip în care un copil refugiat în podul casei primește o sticlă de apă potabilă cu ajutorul unei drone. Orașul Oleșki, grav afectat de distrugerea barajului de la Nova Kahovka, este sub ocupație rusă.

Copilul primește apă de la o dronă - captură video
Copilul primește apă de la o dronă - captură video

Imaginile prezentate de ucraineni arată amploarea inundaților provocate de distrugerea barajului de la Nova Kahovka. Apele i-au determinat pe oameni să se refugieze în podurile caselor de unde cer cu disperare ajutorul. 

În tot acest timp, ocupanții ruși susțin că nu sunt probleme în aceste localități. „În același timp, autoritățile de ocupație spun că nu există apă, nu lasă voluntarii să intre și spun că oamenii nu vor să fie evacuați”, scrie pe Twitter Maria Drutska.  

Imagini captate de sateliții Maxar pe o suprafață de peste 2.500 de kilometri pătrați arată amploarea inundațiilor produse în urma distrugerii barajului Kahovka de peste râul Nipru, în regiunea Herson.  

"Peste 40.000 de persoane riscă să fie în zone inundate. Autorităţile ucrainene evacuează peste 17.000 de persoane. Din nefericire, peste 25.000 de civili se află pe teritoriul aflat sub controlul rus", a anunţat marţi procurorul general al Ucrainei, Andrii Kostin.

"În acest stadiu, 24 de localităţi din Ucraina au fost inundate", a precizat ministrul ucrainean de interne Igor Klymenko.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite