Rușii trag asupra salvatorilor ucraineni care ajută sinistraţi în zona barajului distrus, acuză Zelenski

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit miercuri despre oamenii care au pierit în inundaţiile cauzate de distrugerea barajului Kahovka, adăugând că ucrainenii care încearcă să îi salveze pe sinistraţi sunt împuşcaţi de forţele Moscovei, informează dpa.

Salvatorii sunt atacați de trupele ruse FOTO Profimedia
Salvatorii sunt atacați de trupele ruse FOTO Profimedia

"Oameni, animale au murit. De pe acoperişurile caselor inundate, oamenii văd cum trec înecaţi", a spus el într-un interviu acordat Welt TV, Bild şi Politico.

Şeful statului ucrainean a acuzat trupele ruse de pe malul sudic al râului Nipru, spunând că forţele de ocupaţie trag în cei care încearcă să salveze oameni, transmite Agerpres.

De asemenea, preşedintele Zelenski s-a declarat dezamăgit de faptul că ONU şi Crucea Roşie nu au reuşit până acum să dea o mână de ajutor. Ar trebui "să fie acolo primii pentru a salva vieţi". Dar "nu sunt acolo!"

După recucerirea zonei din mâinile ruşilor, preşedintele ucrainean a solicitat o anchetă internaţională şi a spus că va invita toţi experţii internaţionali să investigheze incidentul.

Rusia este responsabilă pentru dezastru, dar Kremlinul a subestimat puterea exploziei care a provocat-o, a declarat Zelenski. Moscova a urmărit ca astfel eliberarea zonelor să fie mai dificilă, în aşteptarea contraofensivei ucrainene, a adăugat el."Nu s-au gândit că îşi vor inunda şi teritoriile ocupate", a adăugat el.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite