Prima reacție a lui Putin, după distrugerea barajului Kahovka

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii celor două țări au făcut un schimb de opinii cu privire la situația din jurul Ucrainei în timpul unei convorbiri telefonice.

Foto: Serviciul de presă al președintelui Federației Ruse
Foto: Serviciul de presă al președintelui Federației Ruse

Președintele rus Vladimir Putin, într-o conversație telefonică cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, a indicat că Kievul, la sugestia Occidentului, continuă să agraveze situația și să folosească metode teroriste, un alt exemplu fiind atacul asupra hidrocentralei Kahovka, a transmis serviciul de presă al Kremlinului în urma conversației. Acesta au menționat că liderii Rusiei și Turciei au făcut schimb de opinii cu privire la situația din jurul Ucrainei.

Vladimir Putin a declarat că autoritățile de la Kiev, la sugestia curatorilor lor occidentali, fac încă un pariu periculos pe escaladarea ostilităților, comiterea de crime de război, folosirea în mod deschis a metodelor teroriste, organizarea de sabotaje pe teritoriul Rusiei”. Un exemplu viu în acest sens este acțiunea „barbară” de distrugere a hidrocentralei Kahovka din regiunea Herson, care a dus la o catastrofă de mediu și umanitară de amploare.

Dialog personal și cooperare bilaterală

Părțile și-au exprimat încrederea în dezvoltarea unui parteneriat pe mai multe planuri și au remarcat angajamentul pentru implementarea consecventă a proiectelor comune în diferite domenii.

Dezbaterea problemelor de actualitate ale cooperării ruso-turce a continuat. S-a exprimat încrederea reciprocă că un parteneriat pe mai multe domenii și reciproc avantajos va continua să se dezvolte dinamic. În acest context, angajamentul pentru implementarea consecventă a proiectelor comune în domeniul energie, comerț și turism a fost remarcat”, se arată în raport.

De asemenea, se remarcă faptul că discuția a atins și o serie de subiecte internaționale, inclusiv coordonarea ulterioară în organizațiile multilaterale.

Șefii de stat au convenit să continue dialogul personal în mod regulat.

Comunicatul mai spune că „Președintele Rusiei și-a felicitat încă o dată omologul turc pentru asumarea oficială a mandatului”.

Erdogan a fost declarat câștigător al alegerilor prezidențiale în al doilea tur de scrutin din 28 mai, obținând 52,18% din voturi. A depus jurământul în Parlament și a preluat funcția la 3 iunie.

În lume



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite