Ministerul britanic al Apărării: Cel puţin unul dintre cele mai moderne tancuri ruseşti, T-90M, a fost distrus în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tanc T-90 al Armatei Ruse Foto EPA EFE (arhivă)
Tanc T-90 al Armatei Ruse Foto EPA EFE (arhivă)

Conflictul din Ucraina aduce pierderi grele unora dintre cele mai capabile unităţi ale Rusiei, a declarat Ministerul britanic al Apărării în ultimul său raport de informaţii, informează Theguardian.com.

Cel puţin un T-90M, cel mai avansat tanc al armatei ruse, a fost distrus în lupte, a adăugat ministerul. T-90M a fost introdus în 2016 şi include blindaj îmbunătăţit, un tun modernizat şi sisteme de navigaţie prin satelit mai bune.

Aproximativ 100 de tancuri T-90M sunt în prezent în serviciu în cadrul unităţilor cel mai bine echipate ale Rusiei, inclusiv cele care luptă în Ucraina, susţin serviciile britanice de informaţii adăugând că blindajul sistemului, conceput pentru a contracara armamentul antitanc, rămâne vulnerabil dacă nu este susţinut de alte elemente de forţă.

Raportul ministerului a continuat:

Conflictul din Ucraina afectează puternic unele dintre cele mai capabile unităţi şi cele mai avansate capacităţi ale Rusiei.

Rusia va necesita timp şi cheltuieli considerabile pentru a-şi reconstitui forţele armate în urma acestui conflict.

Va fi deosebit de dificilă înlocuirea echipamentelor modernizate şi avansate din cauza sancţiunilor care restricţionează accesul Rusiei la componentele microelectronice critice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite