Meciul Belgia-Suedia a fost suspendat după atacul terorist de la Bruxelles. Victimele erau suporteri suedezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partida dintre Belgia şi Suedia din preliminariile Euro 2024 a fost suspendată la pauză, după împușcarea, la Bruxelles, a două persoane, cetăţeni suedezi, a anunţat UEFA, care a invocat motive de securitate.

Victimele erau suporteri suedezi. FOTO Profimedia
Victimele erau suporteri suedezi. FOTO Profimedia

Potrivit unui martor, atacatorul ar fi strigat „Allahu Akbar" înainte de a trage focurile de armă.

„Salutul islamic Allahu Akbar. Numele meu este Abdesalem Al Guilani şi sunt un luptător pentru Allah. Sunt din Statul Islamic. Iubim pe cine ne iubeşte şi urâm pe cine ne urăşte. Trăim pentru religia noastră şi murim pentru religia noastră. Alhamdulah. Fratele tău s-a răzbunat în numele musulmanilor. Am ucis 3 suedezi până acum, Al hamdoulelah. 3 suedezi, da. Cei cărora le-am greşit cu ceva, să mă ierte. Şi eu îi iert pe toţi. Salam Aleykoum", spune bărbatul care susţine că este autorul atacului, potrivit Reuters, citată de news.ro.

Potrivit bilanțului atacului, a fost vorba însă despre două persoane ucise, cetăţeni suedezi, veniți să-și susțină naționala de fotbal la meciul cu Belgia. 

Partida Belgia - Suedia, suspendată

Echipa suedeză nu au mai dorit să dispute repriza secundă, potrivit postului suedez de televiziune TV6, citat de Reuters, iar belgienii au fost de acord cu solicitarea jucătorilor suedezi.
Meciul a fost suspendat la pauză „din motive de securitate”, potrivit UEFA.

„În urma unui presupus atac terorist la Bruxelles, în această seară, s-a decis, după consultări cu cele două echipe şi cu poliţia locală, ca meciul din preliminariile EURO 2024 dintre Belgia şi Suedia să fie suspendat'', a transmis UEFA, scrie Agerpres.

Scorul era egal la 1-1 când s-a aflat vestea suspendării, iar fanii suedezi au fost rugaţi să rămână pe stadion.

Belgia şi-a rezervat deja locul la turneul final din Germania de anul viitor, în timp ce Suedia nu se poate califica.

Echipa Belgiei obţinuse deja calificarea la turneul final, iar luni a obţinut biletul pentru EURO 2024 şi Austria, prin victoria cu 1-0 din Azerbaidjan.

Populaţia a fost avertizată să nu facă deplasări inutile în Bruxelles

Atacul a avut loc într-un moment în care în unele ţări europene există preocupări sporite în materie de securitate legate de conflictul dintre Israel şi Hamas.

Belgia a ridicat alerta teroristă la cel mai înalt nivel. Populaţia a fost avertizată să nu facă deplasări inutile în capitală.

După atacul mortal de la Bruxelles, Franţa a înăsprit controalele la graniţa cu Belgia a anunţat presa belgiană.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite