Atac armat la Bruxelles. Doi oameni uciși de un bărbat înarmat cu o pușcă. Poliția nu exclude un atentat terorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi oameni au fost uciși luni seară la Bruxelles, în Belgia, în urma unui atac al unui bărbat înarmat cu o pușcă.

Din primele informații, ar fi vorba despre un bărbat înarmat cu o armă automată, de tip Kalașnikov, care era pe un scuter și a atacat un grup de oameni pe strada. Victimele ar fi doi turiști suedezi. Există și răniți, dar numărul nu este deocamdată cunoscut.

Atacatorul a publicat pe rețelele sociale un clip video înainte de a deschide focul. Presa locală transmite că bărbatul ar fi strigat Allahu Akbar în timpul atacului.

În imaginile surprinse de un trecător și redistribuite pe platforma X, se vede un bărbat cu o jachetă portocalie și cu o cască albă pe cap, cu o armă în mână, care se urcă pe un scuter și fuge. Anterior, individul ar fi ucis o persoană în holul unei clădiri, înainte de a împușca două persoane într-un taxi. Poliția belgiană nu exclude ipoteza unui atac terorist.

UPDATE 23:52: Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a transmis premierului și poporului suedez simpatia pentru atacul din cursul nopții pe platforma sociala X (fostă Twitter).

UPDATE 23:15Publicația suedeză Aftonbladet, informează că cele două persoane atacate purtau echipamentul naționalei Suediei, tricouri galben-albastre.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite