Masacrul din Bucea, tot mai evident. Gropi comune descoperite cu ajutorul imaginilor din satelit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Pe 3 aprilie au fost postate noi imagini din satelit din oraşul ucrainean Bucea. În fotografii apare ceea ce pare a fi un şanţ lung de mai mult de 13 metri, care a fost săpat pe terenul de lângă o biserică. Aici a fost găsită o groapă comună după ce forţele ruse s-au retras.

Presa internaţională a postat la finalul săptămânii trecute mai multe imagini cu cadavrele civililor care zăceau pe străzile din oraşul aflat la nord-vest de Kiev. Alţi 59 de morţi au fost descoperiţi de soldaţii ucraineni duminică, într-o groapă comună din jurul bisericii din Bucha.

Corespondenţii Reuters care au ajuns, sâmbătă, la Bucea, spun că au văzut o groapă comună încă deschisă în apropierea unei biserici, cu părţi din trupurile neînsufleţite care puteau fi observate prin lutul roşu aşezat deasupra.

Reprezentanţii Maxar Technologies, companie americană care colectează şi publică imagini prin satelit, au precizat că încă de pe 10 martie au apărut primele indicii privind săpăturile la o groapă comună de la Biserica Sf. Andrei şi Pyervozvannoho şi Tuturor Sfinţilor din Bucea, scrie Libertatea.

Compania a precizat că datele mai recente, cele din 31 martie, au arătat la locul mormântului „un şanţ lung de aproximativ 45 de picioare (peste 13 metri – n.r.) în secţiunea de sud-vest a zonei de lângă biserică”.

Reuters nu a putut verifica independent imaginile.

Duminică, Kievul a acuzat Rusia de comiterea unui „masacru” în oraşul Bucea. Volodomir Zelenski a vorbit despre un „genocid” făcut în acest oraş, iar comunitatea internaţională a cerut pedepsirea vinovaţilor.

Procurorii ucraineni susţin că au găsit până acum 410 cadavre în oraşele din apropierea Kievului. Rusia neagă acuzaţiile.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite