Marea Britanie afirmă că până în 2050 ar putea să construiască până la şapte centrale nucleare

0
0
Foto: Arhivă
Foto: Arhivă

Ministrul Economiei Kwasi Kwarteng a anunţat, duminică, că Marea Britanie ar putea realiza până la şapte centrale nucleare până în anul 2050, luând în considerare şi energia eoliană pe mare, în cadrul unei noi tactici pentru sporirea independenţei energetice.

"Ideea este că, ţinând cont de ceea ce este pe cale să facă (preşedintele rus Vladimir) Putin, nu vrem să trăim într-o lume în care depindem de hidrocarburile ruseşti", a declarat ministrul economiei pentru Sunday Telegraph, accentuând că centralele eoliene pe mare şi centralele nucleare reprezintă „mijloace de a avea capacităţi de generare de energie în Marea Britanie”. 

Potrivit publicaţiei citate, după dezbateri, Boris Johnson urmează să-şi emită, joi, strategia pentru reducerea dependenţei energetice a Marii Britanii şi pentru a reuşi să atingă obiectivul de zero emisii nete până în 2050.

"Guvernul este tot mai conştient că am putea face mai mult în domeniul nuclear", a comunicat Kwasi Kwarteng. 

În anul 2050, "Marea Britanie va avea şase sau şapte situri" nucleare, a transmis el. 

"Acest lucru nu se va produce în următorii doi ani, dar cu siguranţă este ceva la care putem aspira", a adăugat ministrul. 

Potrivit Sunday Telegraph, până în 2030 ar trebui să fie construite cel puţin două centrale, pe lângă reactoare mici, deoarece până în 2030, s-ar putea închide siturile nucleare care funcţionează în prezent. 

De asemenea, întreruperea hidraulică şi centralele eoliene terestre nu vor deţine un rol principal în noua strategie, din pricina „opoziţiei locale puternice” faţă de aceste tehnologii, a punctat ministrul. 

Londra a interzis importurile de petrol din Rusia până la sfârşitul anului. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite