Preşedintele Macron susține că refuză „să intre într-o logică a escaladării”

0
Publicat:

Preşedintele francez Emmanuel Macron a afirmă că refuză „să intre într-o logică a escaladării”, după comentariile sale considerate controversate cu privire la opţiunea unei posibile detașări, pe viitor, de soldaţi occidentali în Ucraina, transmite AFP, scrie Agerpres.

Emmanuel Macron FOTO: EPA-EFE
Emmanuel Macron FOTO: EPA-EFE

„Ca răspuns la o întrebare ce mi-a fost adresată cu privire la trimiterea de trupe, am răspuns că nimic nu este exclus”, a amintit Emmanuel Macron în cadrul unui interviu acordat cotidianului ceh Pravo, din care a fost postat online un extras luni seara, în ajunul vizitei sale la Praga.

„Lansăm dezbaterea şi ne gândim la tot ce putem face pentru a sprijini Ucraina”, a adăugat acesta.

„Întotdeauna am fost clar cu privire la cadrul nostru, nu suntem în război împotriva poporului rus şi refuzăm să intrăm într-o logică a escaladării”, a adăugat Macron.

Este pentru prima dată când şeful statului francez revine asupra declaraţiei făcute pe 26 februarie la Paris, în urma unei conferinţe internaţionale privind sprijinul pentru Ucraina. El a declarat atunci, în numele unei doctrine a „ambiguităţii strategice”, că trimiterea de trupe occidentale în Ucraina nu poate fi exclusă pe viitor, recunoscând în acelaşi timp că nu există în acest stadiu un consens asupra acestui subiect în rândul aliaţilor Kievului.

Autoritățile franceze au clarificat apoi că nu era vorba despre trupe de luptă, dar aproape toţi ceilalţi aliaţi occidentali s-au distanţat rapid de poziţia preşedintelui Macron, dând asigurări că nu se pune problema detașării de soldaţi în Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite